άσφαλτος δρόμος
Επαρχιακή Οδός Κυθήρων - Ποταμού, ύψος Αρωνιαδίκων, Μάρτιος 2023

Θυμάστε πέρυσι που είχαν ανοίξει λακκούβες παντού στο κεντρικό δρόμο και το είχαμε κάνει θέμα στα τέλη Μαρτίου; Θυμάστε μάλιστα, που είχε… «θυμώσει» ο Δήμαρχος και μας «στόλισε» χαρακτηρίζοντας το ρεπορτάζ ως «δημοσιογραφία της λακκούβας»; Φέτος ξεχάστε τα αυτά. Έχουμε άλλα ήθη!

Εδώ και 20 περίπου ημέρες ο κεντρικός δρόμος του νησιού, που σε πολλά σημεία είχε λακκούβες, χτενίστηκε στην κυριολεξία από τις υπηρεσίες του Δήμου. Σε σημεία όπως στην επαρχιακή οδό Ποταμού – Κυθήρων, από Ποταμό ως Αρωνιάδικά, από Καρβουνάδες ως Λιβάδι, αλλά και σε άλλα τμήματα του κεντρικού δρόμου έχουν κλείσει οι περισσότερες λακκούβες. Κι έχουν κλείσει πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη φορά! Καταρρίπτονται έτσι και τα επιχειρήματα που είχε παραθέσει σε ανάρτησή του τότε ο κ. Χαρχαλάκης. Να δούμε τι είχε πει στις 2 Απριλίου 2022 ο Δήμαρχός μας:

«…Ποτέ όμως μέσα στο χειμώνα, ποτέ με χαμηλές θερμοκρασίες, ποτέ με βρεγμένο οδόστρωμα. ΠΑΝΤΑ μετά το Πάσχα, ΠΟΤΕ πριν. Διότι αυτή τη στιγμή το ασφαλτόμιγμα ΔΕΝ μπορεί να δουλευτεί γιατί είναι παγωμένο. Και επιπλέον απαιτεί 2 άτομα και συγκεκριμένη προετοιμασία (καθαρισμός λακκούβας, αδρανές υλικό, συμπίεση κ.λπ.) και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει 2ος εργάτης διαθέσιμος. Αν η θερμοκρασία δεν σταθεροποιηθεί πάνω από τους 20-22 βαθμούς, οι λακκούβες δεν μπορούν να αποκατασταθούν. Αυτό γινόταν πάντα και ποτέ δεν γινόταν «είδηση».
Πριν λίγες μέρες ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου επιχείρησε να κλείσει μερικές λακκούβες, αλλά το υλικό ήταν «πετρωμένο». Δεν δουλευόταν. Αν οι «δημοσιογράφοι» του kythera.news έκαναν μια απλή αναζήτηση στη Διαύγεια, θα έβρισκαν όλες τις σχετικές αναθέσεις που έχουν γίνει επί Δημαρχίας μου και θα έβλεπαν από τις σχετικές ημερομηνίες ότι ΠΟΤΕ αυτές δεν έγιναν πριν το Πάσχα».

Τελικά όλα μπορούν να συμβούν, ακόμη και η άσφαλτος να στρώνεται με θερμοκρασία 12 βαθμούς Κελσίου, όπως στις αρχές Μαρτίου! Μας πέρασε όμως από το μυαλό, αυτή η «πρώιμη» επισκευή των δρόμων να σχετίζεται με την παρουσία των υψηλών προσκεκλημένων του Εθνικού Αστεροσκοπείου που βρέθηκαν πριν 15 ημέρες στο νησί! Ή ακόμη και το γεγονός ότι Πάσχα έχουμε νωρίς φέτος, έχουμε και εκλογές, ας δείξουμε μια καλύτερη εικόνα! Δεν πειράζει, ας είναι ότι θέλει! Μπράβο στο Δήμαρχο και τις υπηρεσίες του Δήμου που καταρρίπτουν παραδόσεις και επιχειρήματα. Τα καλά να λέγονται!

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fourteen + 4 =