kyvernisi-sxediazei

Πιέσεις από βουλευτές της ΝΔ δέχεται το Μαξίμου για να υπάρξει επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου σε όλους τους αγρότες.

Βουλευτές της ΝΔ από την επαρχία έχουν υπογράψει και στείλει επιστολή προς το Μαξίμου με την οποία ζητούν την εφαρμογή του μέτρου για όλους τους αγρότες. Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες υπήρξε συνάντηση για το θέμα στη Λάρισα.

Όπως τονίζουν αγρότες, δεν είναι δυνατόν σε ένα χωριό να πάρουν επιστροφή φόρου οι μισοί και οι άλλοι μισοί να μην την πάρουν. Οι αντιδράσεις είναι μεγάλες σε όλη την ύπαιθρο. Ήδη το αίτημα έχει φτάσει στον Πρωθυπουργό ο οποίος το επεξεργάζεται.

Πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξει αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού και να αυξηθεί το ποσό των 50 εκατ. ευρώ που είναι για να καταβληθεί σαν επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες.

Αυτό όμως που θα πρέπει να επισημανθεί, είναι ότι η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει τον Μάρτιο του 2023. Θα αφορά το αγροτικό πετρέλαιο που έχει καταναλωθεί το 2022 και η πληρωμή θα γίνει με βάση το ΟΣΔΕ του 2022.

Για αυτό, οι γεωργοί θα πρέπει στο ΟΣΔΕ του 2022 να καταγράψουν όλες τις ξηρικές και αρδευόμενες καλλιέργειες, όπως επίσης και τις δενδρώδεις. Επίσης, μελισσοκόμοι και κτηνοτρόφοι θα πρέπει να κάνουν καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου. 

Αυτό που ζητάνε οι εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων, είναι το υπουργείο Οικονομικών, που θα χορηγήσει τα χρήματα, να ανακοινώσει άμεσα τους συντελεστές κάθε καλλιέργειας και εκτροφής. Έτσι, θα γνωρίζει ο κάθε παραγωγός το ύψους του ποσού που θα του επιστραφεί από το κράτος.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 − 5 =