Η κυβέρνηση σχεδιάζει επιστροφή ΕΚΦ πετρελαίου σε όλους τους αγρότες

Πιέσεις από βουλευτές της ΝΔ δέχεται το Μαξίμου για να υπάρξει επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου σε όλους τους αγρότες.

Βουλευτές της ΝΔ από την επαρχία έχουν υπογράψει και στείλει επιστολή προς το Μαξίμου με την οποία ζητούν την εφαρμογή του μέτρου για όλους τους αγρότες. Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες υπήρξε συνάντηση για το θέμα στη Λάρισα.

Όπως τονίζουν αγρότες, δεν είναι δυνατόν σε ένα χωριό να πάρουν επιστροφή φόρου οι μισοί και οι άλλοι μισοί να μην την πάρουν. Οι αντιδράσεις είναι μεγάλες σε όλη την ύπαιθρο. Ήδη το αίτημα έχει φτάσει στον Πρωθυπουργό ο οποίος το επεξεργάζεται.

Πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξει αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού και να αυξηθεί το ποσό των 50 εκατ. ευρώ που είναι για να καταβληθεί σαν επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες.

Αυτό όμως που θα πρέπει να επισημανθεί, είναι ότι η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει τον Μάρτιο του 2023. Θα αφορά το αγροτικό πετρέλαιο που έχει καταναλωθεί το 2022 και η πληρωμή θα γίνει με βάση το ΟΣΔΕ του 2022.

Για αυτό, οι γεωργοί θα πρέπει στο ΟΣΔΕ του 2022 να καταγράψουν όλες τις ξηρικές και αρδευόμενες καλλιέργειες, όπως επίσης και τις δενδρώδεις. Επίσης, μελισσοκόμοι και κτηνοτρόφοι θα πρέπει να κάνουν καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου. 

Αυτό που ζητάνε οι εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων, είναι το υπουργείο Οικονομικών, που θα χορηγήσει τα χρήματα, να ανακοινώσει άμεσα τους συντελεστές κάθε καλλιέργειας και εκτροφής. Έτσι, θα γνωρίζει ο κάθε παραγωγός το ύψους του ποσού που θα του επιστραφεί από το κράτος.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

00:06:55

Πεκίνο: «Κόκκινο χαλί» και ισχυροί συμβολισμοί στην υποδοχή Τραμπ – Μαζί του και ο Έλον Μασκ

Η Κίνα επέλεξε να «απαντήσει» στις πιέσεις της Ουάσινγκτον...
00:17:49

Σύγκρουση Ανδρουλάκη – Πιερρακάκη στη Βουλή: Στο επίκεντρο η ακρίβεια και η προεδρία του Eurogroup

Μια έντονη αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους εκτυλίχθηκε στη Βουλή...

Παραιτήθηκε με αιχμές από τη Νέα Δημοκρατία η Ιωάννα Γκελεστάθη

Την παραίτησή της από την «κάθε κομματική ιδιότητα» από τη Νέα Δημοκρατία υπέβαλε...

Κλειστή επί διετία η παιδική χαρά στη Χώρα Κυθήρων: Αντιδράσεις για την κατάσταση του χώρου

Στο επίκεντρο της τοπικής επικαιρότητας έρχεται το ζήτημα της...

AQUA JEWEL: Νέα τροποποίηση δρομολογίου για αύριο, Πέμπτη

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών και λόγω δυσμενών...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img