tilefoniki-apati

Έχει γίνει σχεδόν καθημερινή συνήθεια η τηλεφωνική εξαπάτηση πολιτών στο νησί μας, καθώς για άλλη μια φορά αναφέρεται σχετικό περιστατικό στο Kythera.News.

Για δεύτερη φορά ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου του Λιβαδίου Κυθήρων Ευθύμης Παπαευθυμίου και η σύζυγός του Ρούλα Σχιζά «μπήκαν» στο στόχαστρο αγνώστων οι οποίοι χρησιμοποίησαν τα ονοματεπώνυμά τους για να εξαπατήσουν τηλεφωνικώς ανυποψίαστους πολίτες. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Παπαευθυμίου μας ανέφερε:

«Για μια ακόμη φορά επιτήδειοι χρησιμοποιούν το όνομά μου αλλά και της συζύγου μου, Ρούλας Σχίζα για να αποσπάσουν χρηματικά ποσά με εικονικές συναλλαγές».

Επίσης ο φαρμακοποιός ενημερώνει, μέσω του Kythera.News αλλά και του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, τους πολίτες του νησιού λέγοντας ότι:

«Αν κάποιος χρησιμοποιήσει το όνομά μου ή της συζύγου μου Roula Schiza για οποιαδήποτε συναλλαγή, αγνοήστε την. Οι απατεώνες κυκλοφορούν ανενόχλητοι. Από νεότερες πληροφορίες μαθαίνω ότι έχουν εξελίξει την εργαλειοθήκη τους. Καλούν και από την εφαρμογή viber και εμφανίζει ως όνομα Φαρμακείο Παπαευθυμίου. Παρακαλώ μην απαντήσετε καθόλου. Πρόκειται περί απάτης.  Σας ευχαριστώ».

Προσοχή λοιπόν στις τηλεφωνικές κλήσεις που δεχόμαστε όλοι, καθώς όπως φαίνεται, ακόμη και οι τηλεφωνικοί απατεώνες …ανακάλυψαν τα Κύθηρα!

Το Kythera.News είναι στην διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε αναφορά, και συνιστά σε περίπτωση νέων περιστατικών, να αναφέρονται στις αρχές. Σε κάθε περίπτωση, εκτός από το τηλέφωνο του αστυνομικού τμήματος 2736 031213, μπορείτε να απευθυνθείτε και στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος – Cyber Alert, στον πενταψήφιο αριθμό 11188.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 + 20 =