Χώρα Κύθηρα

Το φετινό καλοκαίρι ξεπέρασε τις προσδοκίες της τοπικής αγοράς και των επιχειρηματιών της διαμονής, όσον αφορά την διάρκεια και την προσέλευση των τουριστών, καθώς ήδη τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων, από νωρίς έδειξαν ότι πλησιάζουμε στο καλοκαίρι του 2019. Παρά την αυξημένη κίνηση στο νησί, η ακρίβεια επηρέασε την αγορά στην κατανάλωση, με τους επισκέπτες να μην έχουν τα χρήματα που διέθεταν άλλες φορές.

Είναι όμως ευχάριστα τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους ξενοδόχους ότι η κίνηση και τον Σεπτέμβριο δείχνει να είναι ικανοποιητική. Γι’ αυτό τα Κύθηρα και οι Άνθρωποί τους θα πρέπει αυτό να το λάβουν υπ’ όψη και να το αξιοποιήσουν.

Ας κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοιχτά και τον Σεπτέμβρη

Πέρσι τέτοιον καιρό, λίγο πριν μπει ο Σεπτέμβριος, ένα ζήτημα που απασχόλησε ιδιαίτερα το νησί μας ήταν ότι αρκετές επιχειρήσεις επέλεξαν να κλείσουν νωρίτερα, παρά το γεγονός ότι το νησί είχε απάνω του ακόμη αρκετό κόσμο. Μάλιστα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν στηθεί διάφορες αντιπαραθέσεις. Τόσο το γεγονός όσο και ο προβληματισμός που γεννήθηκε μας εξέθεσαν στους επισκέπτες μας, οι οποίοι αν μη τι άλλο ήθελαν να λάβουν τις υπηρεσίες που τους υπόσχεται ο «πολυδιαφημισμένος» πλέον τουριστικός προορισμός των Κυθήρων (Το πώς διαφημίζεται θα το εξετάσουμε σε άλλο κεφάλαιο…).

Τώρα που έχουμε μπροστά μας τον Σεπτέμβρη και με αυτά τα δεδομένα, ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοιχτά όσο περισσότερο μπορούμε. Ας δείξουμε ότι δεν είμαστε το νησί που ζει… τους έντεκα… από τον ένα. Χρειάζεται να δείξουμε μια ζωναντή, αποτελεσματική και ομοιογενή εικόνα λειτουργίας σε όλα τα τουριστικά μας χωριά.

Το ξέρω ότι μπορεί να γκρινιάζουν μερικοί, αναζητώντας ευθύνες στο σχεδιασμό και τη διαχείριση του τουριστικού προϊόντος και της προώθησης. Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να προπαγανδίσουμε, να πείσουμε και στο τέλος να επιβραβεύσουμε όλοι μας την συλλογική – μαζική προσπάθεια να δουλέψει το νησί και τον Σεπτέμβριο, με τρόπο αψεγάδιαστο, υπεύθυνο και ανταποδοτικό προς τις προσδοκίες των τουριστών μας.

Ας αρχίσουμε λοιπόν την προσπάθεια.

Δημιουργός του άρθρου:

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three + five =