Sky Express αεροπλάνο αεροπορια

Αυξημένες είναι οι αφίξεις για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο στην μετά Covid εποχή σύμφωνα με τα στοιχεία των λιμενικών αρχών και της ΥΠΑ. Η κίνηση αγγίζει τα επίπεδα του 2019 τόσο στις αφίξεις με πλοία όσο και αεροπορικώς. Παρά το γεγονός ότι ο Μάιος ήταν λίγο κάτω από το 2019, ο Ιούνιος δείχνει μια σταθερή ανάκαμψη.

Παρ’ όλα αυτά η τουριστική κίνηση στο νησί χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερα ελαττωμένη κατά κεφαλή κατανάλωση και αυτό αποτυπώνεται στην πληροφόρηση που λαμβάνουμε από τις επιχειρήσεις προμηθειών και εστίασης.

Αυτές τις μέρες, εντός Ιουλίου, παρ’ ότι είναι αυξημένη η τουριστική κίνηση στο νησί, φαίνεται πως οι επισκέπτες του νησιού επιλέγουν πολύ οικονομικές λύσεις κατά τη διαμονή τους. Όπως μας δήλωσε επιχειρηματίας από την Αγία Πελαγία «ο κόσμος που διαμένει στα καταλύματα του οικισμού, επιλέγει να παραμένει στην περιοχή περισσότερο από το να μετακινείται σε ολόκληρο το νησί». Κάτι ανάλογο παρατηρείται στους κεντρικούς δρόμους όπου η κίνηση είναι μειωμένη, ενώ τα καταστήματα εστίασης φαίνεται πως δεν «φορτώνουν» πάντα. Όμως υπάρχουν επαγγελματίες που μας αναφέρουν ότι είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι καθώς βλέπουν κίνηση επιπέδου 2019.

Επίσης, μεγάλη κίνηση παρατηρείται στα σούπερ μάρκετ και τους φούρνους του νησιού καθώς οι επισκέπτες επιλέγουν να προμηθεύονται τρόφιμα είτε για την παραλία είτε για να μαγειρέψουν στα καταλύματά τους. Κάμψη παρατηρείται στις νυχτερινές εξορμήσεις.

Στη συνέχεια, κι ενώ μπαίνουμε στον Αύγουστο έχει ενδιαφέρον πώς θα διαμορφωθούν τα πράγματα και πόσο προς τα πίσω θα «τραβήξει» η τουριστική κίνηση του νησιού. Η ακρίβεια, οι αυξημένες τιμές σε υπηρεσίες, προϊόντα και καύσιμα επηρεάζουν ιδιαίτερα την φετινή σεζόν την τοπική μας οικονομία, η οποία σημειώνεται ότι βασίζεται σε ποσοστό περίπου 85% σε Έλληνες τουρίστες.

statistics

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × 3 =