Συνεχίζεται η ενεργειακή αναβάθμιση του νησιού μέσα από ενέργειες του Δήμου, που αποσκοπούν στην συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Σε αυτά τα πλαίσια, ο Δήμος Κυθήρων πέτυχε χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, για την εκπόνηση «Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων» (Σ.Φ.Η.Ο.).

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος αναφέρει τα εξής:

«Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου η χρηματοδότηση του Δήμου Κυθήρων 29.760,00€ για την εκπόνηση «Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων» (Σ.Φ.Η.Ο.), ύστερα από πρόταση που υπέβαλε πριν λίγες εβδομάδες ο Δήμος μας στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020».

Το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) αφορά στη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης Ηλεκτρικών Οχημάτων, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση του Δήμου Κυθήρων θα επιτρέψει στον Δήμο να εκπληρώσει την υποχρέωσή του για σύνταξη ΣΦΗΟ και εντάσσεται στον συνολικότερο σχεδιασμό του Δήμου για υλοποίηση ενεργειακά αποδοτικών και φιλικών προς το περιβάλλον υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος σκοπεύει να συμμετάσχει στην Πρόσκληση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για την υλοποίηση δράσεων ηλεκτροκίνησης.  Θυμίζουμε, επίσης, ότι πρόσφατα ο Δήμος υπέβαλε πρόταση για την Ενεργειακή Αναβάθμιση τριών σχολείων του νησιού με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής.

Ο Δήμος προσπαθεί να αξιοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργων που συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, μέσα από την αποδοτική συνεργασία Τεχνικής Υπηρεσίας – ΤΤΥΝΔ  και των τεχνικών του συμβούλων.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seven − 5 =