Το διάγγελμα, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για την Παρασκευή αλλά αναβλήθηκε λόγω του μεγάλου σεισμού στην Σάμο, θα περιλαμβάνει νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους που πλήτονται από την πανδημία.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του cnn.gr, η δέσμη μέτρων στήριξης για τους κλάδους που πλήτονται από την υγειονομική κρίση, θα παραταθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Συγκεκριμένα, για τους εργαζόμενους στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, του αθλητισμού και του πολιτισμού θα παραταθεί το δικαίωμα της αναστολής σύμβασης και της καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ μηνιαίως.

Παράλληλα επεκτείνεται οριζόντια σε όλη την επικράτεια η τηλεργασία. Όπως έχει δηλώσει και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, πρόκειται να νομοθετηθεί ένα σαφές πλαίσιο για την εξ αποστάσεως εργασία, η οποία όπως δήλωσε, «ήρθε για να μείνει».

Γενική αρχή των σχεδιασμών του Υπουργείου Εργασίας, είναι η εφαρμογή του μέτρου της τηλεργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις και τις υπηρεσίες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, για όσο διάστημα παρουσιάζονται πολλά νέα κρούσματα.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seven + six =