covid-19-lockdown

Η ασφυκτική πίεση που εξασκείται στα νοσοκομεία από την έκρηξη του τρίτου πανδημικού κύματος, δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην κυβέρνηση για βεβιασμένες αποφάσεις άρσης του lockdown στους χώρους του λιανεμπορίου και της εστίασης. Αυτό αναμένεται να συμβεί σταδιακά από τις αρχές του επόμενου μήνα, όταν και, σύμφωνα με τις προβλέψεις, η καμπύλη των κρουσμάτων θα αρχίσει να βαίνει προς επιπέδωση, ενώ θα έχουν προχωρήσει και οι εμβολιασμοί.

Με αυτά τα δεδομένα, θεωρείται απίθανο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου, ενώ, όσον αφορά την εστίαση, η πρώτη σκέψη κάνει λόγο για άνοιγμα των καφέ σε εξωτερικό χώρο, περί τα μέσα Απριλίου.

Την εκτίμηση ότι είναι δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο την επόμενη Δευτέρα, 29 Μαρτίου, εξέφρασε και ο καθηγητής καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. «Οποιοδήποτε άνοιγμα έχει τους κινδύνους του. Για το πρώτο δειλό, άνοιγμα, αυτό των κομμωτηρίων, νομίζω ότι σωστά γίνεται, καθώς θα πρέπει να υπάρχει μια βοήθεια στον κόσμο, να πάρει μια ανάσα, καθώς ανεβάζει το ηθικό. Είναι μια αποσυμπίεση κι ένα δειλό άνοιγμα της οικονομίας», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε δε ότι θα μπορούσαν να προηγηθούν τα σχολεία, καθώς αποτελεί προτεραιότητα τόσο για την επιτροπή όσο και για την κυβέρνηση, αλλά αυτή είναι μια απόφαση πολιτική. Στο άνοιγμα των κομμωτηρίων, των κέντρων περιποίησης νυχιών και των αρχαιολογικών χώρων από σήμερα, αλλά και στο ενδεχόμενο λειτουργίας της αγοράς, αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του ΚαταναλωτήΠαναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Σήμερα ξεκίνησε η λειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης νυχιών, καθώς και των αρχαιολογικών χώρων, τονίζοντας ότι τους αρχαιολογικούς χώρους μπορούν να επισκεφτούν μόνο οι κάτοικοι του Δήμου στον οποίο βρίσκονται, ενώ για τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών μπορεί να υπάρξει μετακίνηση σε κοντινούς δήμους για την παροχή των εν λόγω υπηρεσιών, πάντοτε με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

7 + eighteen =