koronoios-min-taxidevete-stin-ellada

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) προειδοποίησαν χθες Δευτέρα τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στην Ελλάδα εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν, η χώρα μας έτσι εντάσσεται στο «Επίπεδο 4: Αποφύγετε το ταξίδι» των αμερικανικών υγειονομικών αρχών.

Σύμφωνα με το Reuters, στη λίστα με τις χώρες στην υψηλότερη κατηγορία κινδύνου, που ανακοινώθηκε, περιλαμβάνονται επίσης η Ιρλανδία, το Ιράν, οι Αμερικανικές Παρθένες Νήσοι, η Λιβύη, η Ανδόρα, ο Άγιος Βαρθολομαίος, το Λεσότο, η Μαρτινίκα, η Μάλτα, το Νησί Μαν και το Κουρασάο.

«Η Ελλάδα στη “μαύρη λίστα” του αμερικανικού CDC. Ακόμη μια “επιτυχία” της επιτελικής κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Για πρωτοφανή προχειρότητα, ερασιτεχνισμούς και παλινωδίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο πεδίο της τουριστικής πολιτικής, κάνει λόγο η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Ξεπέρασε κάθε φαντασία η ανικανότητα της “επιτελικής κυβέρνησης” Μητσοτάκη, με το ένα “χαστούκι” να διαδέχεται το άλλο για τον ελληνικό τουρισμό, στην καρδιά της φετινής σεζόν» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της.

«Η πρωτοφανής προχειρότητα, οι ερασιτεχνισμοί και οι παλινωδίες στο πεδίο της τουριστικής πολιτικής έφεραν την Ελλάδα και επισήμως εκτός λίστας, καθώς το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) κατέταξε τη χώρα μας στο “Επίπεδο 4”. Στο επίπεδο δηλαδή, των πλήρως αφερέγγυων και αναποτελεσματικών κρατών ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, συστήνοντας ισχυρά στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν προς την Ελλάδα» σημειώνει.

«Τελικά, η “επιτυχία” του φετινού καλοκαιριού εξανεμίστηκε τη στιγμή που η χώρα χάνει στρατηγικές αγορές εξαιτίας της παντελούς έλλειψης σχεδίου, αλλά και της παροιμιώδους αναποτελεσματικότητας των αρμοδίων για εκτεταμένο testing, αξιόπιστη ιχνηλάτηση και περιορισμό της διασποράς του ιού» συνεχίζει η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ..

«Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για το πώς φτάσαμε ένα βήμα πριν το κλείσιμο ξανά του τουρισμού;» διερωτάται η Κατερίνα Νοτοπούλου. Και καταλήγει: «Τώρα, που η μία πόρτα κλείνει πίσω από την άλλη, αναμένουμε από τον αρμόδιο υπουργό να μας πληροφορήσει σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να σωθεί ό,τι είναι δυνατόν, από τη φετινή σεζόν, πριν κατεδαφίσει όλη την τουριστική παρακαταθήκη της χώρας».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 + 15 =