covid-19

Εκτίμηση για τρίτο κύμα με πολλά θύματα, εξέφρασε ο ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος. Ο κ. Καπραβέλος, που μιλούσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για «εκατόμβη νεκρών» σε ένα επερχόμενο τρίτο κύμα που θα σαρώσει την χώρα μέσα στον Φεβρουάριο. Θα αποτελεί δε, το αποτύπωμα της συμπεριφοράς των πολιτών τις ημέρες των εορτών του τέλους του έτους.

Ο κ. Καπραβέλος – ο οποίος παραδέχτηκε ότι στην ιατρική δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις – , διευκρίνισε ότι για την επιδημική έκρηξη στη Θεσσαλονίκη, δεν ευθύνεται μόνο η γιορτή του Αγίου Δημητρίου, αλλά σειρά άλλων δραστηριοτήτων όπως ο τουρισμός και το εμπόριο.

Σημείωσε μάλιστα, πως η διαφορά μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου είναι ότι το ΕΣΥ είναι πολύ πιο πιεσμένο χωρίς διαθέσιμες ΜΕΘ εξήγησε. «Έχω χάσει τα λόγια μου, πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να προσθέσω για να βοηθήσω τους πολίτες και την πολιτεία να αποφύγουμε την τραγωδία η οποία συνεχίζεται και βλέπουμε μπροστά μας» τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

Αποκάλυψε δε, ότι η εισαγγελία της πόλης τον κάλεσε για να διερευνήσει τυχόν ευθύνες για την τότε κατάσταση. «Σε μια από τις μαύρες μέρες του Νοεμβρίου, είχα κάνει την επισήμανση ότι χάνονται και θα χαθούν ζωές που θα μπορούσαν να έχουν κερδηθεί. Μετά από εβδομάδα με είχε καλέσει η εισαγγελία Θεσσαλονίκης με τρία ερωτήματα, 1ον, τι δεν έγινε που μπορούσε να γίνει, 2ον, ποτέ έπρεπε να γίνει και 3ον, ποιοι ευθύνονται… Bρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση να εξηγήσω πως ό,τι έγινε τον Οκτώβριο, έγινε γιατί δεν ελήφθησαν μέτρα, την πληρώσαμε με εκατόμβη θυμάτων και συνεχίζουμε» δήλωσε.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

thirteen − five =