joe-biden

Υστερα από τα θλιβερά περιστατικά που έλαβαν χώρα στην Ουάσιγκτον, εντός κι εκτός Καπιτωλίου, Το αμερικανικό Κογκρέσο συνήλθε εκ νέου κι επικύρωσε την νίκη του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020, έπειτα από την απόρριψη των ρεπουμπλικανικών ενστάσεων για την εγκυρότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων στην Αριζόνα και στην Πενσιλβάνια.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, ο οποίος φρόντισε με την ανάρτησή του να κόψει κάθε σχέση με τον Τραμπ, επικύρωσε την ψήφο των 306 μεγάλων εκλεκτόρων υπέρ του Τζο Μπάιντεν, έναντι 232 για τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Γερουσίας και της Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία διακόπηκε από την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο. Στο άκουσμα των αποτελεσμάτων, οι εκπρόσωποι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ωστόσο, το κλίμα ήταν μουδιασμένο και βαρύ.

Ακολούθως, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της εισβολής στο Καπιτώλιο. Η ορκωμοσία του νέου προέδρου θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου. Μετά την ανακοίνωση της επικύρωσης του αποτελέσματος από το Κογκρέσο, ο απερχόμενος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε να κυλήσει ομαλά η μετάβαση εξουσίας στον 46ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

«Παρόλο που διαφωνώ απόλυτα με το αποτέλεσμα των εκλογών και τα γεγονότα με επιβεβαιώνουν, θα υπάρξει ομαλή μετάβαση στην προεδρία στις 20 Ιανουαρίου. Πάντα έλεγα ότι θα συνεχίζαμε τον αγώνα μας για να διασφαλίσουμε ότι θα μετρηθούν μόνο οι νόμιμες ψήφοι. Ενώ αυτό αντιπροσωπεύει το τέλος της μεγαλύτερης πρώτης θητείας στην προεδρική ιστορία, είναι μόνο η αρχή του αγώνα μας για να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά», δήλωσε ο Τραμπ επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς του σχετικά με τις εκλογές, που φέρεται να υποκίνησαν τον όχλο να εισβάλει στο Καπιτώλιο.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

19 + thirteen =