Πέμ, 10 Ιου 2025
Loading weather...

Κορονοϊός: Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις ιερέα

Σε κήρυγμά του, ο ιερέας είχε υποστηρίξει ότι συγγενείς νεκρών είχαν δωροδοκηθεί, προκειμένου να κατοχυρωθεί ως αιτία θανάτου των οικείων τους ο κορονοϊός.

Εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, μετά τη δημόσια τοποθέτηση ιερέα για τους θανάτους από κορονοϊό και τη χρήση προστατευτικής μάσκας. Η παραγγελία βασίζεται σε σχετικά βίντεο με δηλώσεις του πατέρα Αντώνιου , από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.

Ο προϊστάμενος ζήτησε από τον Eισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, Ηλία Δαγκλή, να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με δύο σκέλη:

Πρώτον, για να διερευνηθεί η βασιμότητα της καταγγελίας που έκανε ο αρχιμανδρίτης. Αναφερόμενος στην πανδημία, είπε πως συγγενείς ατόμων που έχασαν τη ζωή τους, δωροδοκήθηκαν για να δεχθούν να κατοχυρωθεί ως αιτία θανάτου ο κορονοϊός.

Το ζητούμενο γι’ αυτό το σκέλος της εισαγγελικής έρευνας είναι να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα εξής αδικήματα: Της ψευδούς βεβαίωσης, που αφορά δημοσίους υπαλλήλους και γιατρούς δημοσίων νοσοκομείων ή της ψευδούς ιατρικής πιστοποίησης από ιδιώτες γιατρούς.

Κατά την έρευνα που ανατέθηκε στην αστυνομία, ο ιερέας θα κληθεί να καταθέσει ενόρκως για να αναφέρει τις πηγές των πληροφοριών του.

Δεύτερον, ο καταγγέλλων θα κληθεί να καταθέσει ανωμοτί, ως ύποπτος, σχετικά με τα λεγόμενα του περί μη χρήσης προστατευτικής μάσκας.

«Μας λένε ότι οι μάσκες προστατεύουν. Δεν προστατεύουν οι μάσκες τους άλλους, τους προστατεύει η προσευχή. Ήδη μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο. Είναι 7 δισεκατομμύρια ο πληθυσμός, φαντάζεστε τι λεφτά θα πάρουν κάποιοι για το εμβόλιο;» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πατέρας Αντώνιος.

Με βάση τα παραπάνω η Aστυνομία καλείται να διακριβώσει αν τελέστηκε παραβίαση του άρθρου 183 του Ποινικού Κώδικα, περί «διέγερσης σε ανυπακοή».

Δημοφιλή Άρθρα

Νοσοκομείο Κυθήρων – Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού για την Παιδιατρική

Σειρά κρίσιμων αποφάσεων για την εύρυθμη λειτουργία του έλαβε...

Ζουρίδα – Η αλεπουδίτσα των Κυθήρων

Η ζουρίδα είναι άγριο ζώο της νύχτας στο μέγεθος...

Κώστας Ουράνης, ποιητής

 Ο Κώστας Ουράνης ανήκει στο λογοτεχνικό ρεύμα του νεορομαντισμού....

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων και Καθολικών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη με τους Καθολικούς μέχρι...

Σταματίνα Βάρδα και Κωνσταντίνα Φατσέα υποψήφιες με τον Στράτο Χαρχαλάκη

Δύο ακόμη υποψηφιότητες συστήθηκαν στους πολίτες από την παράταξη...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img