Τρί, 29 Απρ 2025
13.2 C
Cythera

Κεραμέως: Θα δοθούν 80 χιλιάδες φορητοί υπολογιστές στα σχολεία

Στόχος, είναι να έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση και μαθητές που προέρχονται από μη προνομιούχες οικονομικά οικογένειες.

Σε συνέντευξή της στον ANT1, η υπουργός Παιδείας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε να κλείσουν Γυμνάσια και Λύκεια κατά την διάρκεια του δεύτεροι lockdown, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπήρξαν διαφωνίες ανάμεσα στους λοιμωξιολόγους πάνω σε αυτό το θέμα.

Η υπουργός είπε πως από την προσεχή Δευτέρα ξεκινά η τηλεκπαίδευση, με σαφή βελτίωση και στις ανάλογες υποδομές. Δήλωσε μάλιστα ότι έχει δρομολογηθεί η χορήγηση 80.000 φορητών υπολογιστών στα σχολεία προκειμένου να έχουν πρόσβαση και οι μαθητές, οι γονείς των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Τόνισε, επίσης, ότι η σύνδεση μπορεί να γίνει και από σταθερά τηλέφωνα ενώ δεν υπάρχει χρέωση από κινητά.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, το κλείσιμο Γυμνασίων και Λυκείων στο lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού έγινε για δύο λόγους: οι μεγαλύτερες ηλικίες συμμετέχουν στην μεταδοτικότητα και έχουν μεγαλύτερη κοινωνικότητα.

Τέλος, η κυρία Κεραμέως, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τις ηλεκτρονικές εκλογές σε μη εργάσιμη ημέρα, προς ανάδειξη των υπηρεσιακών συμβουλίων, σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν, εν μέσω, πανδημίας να συγκεντρωθούν 170.000 άνθρωποι στα σχολεία προκειμένου να ψηφίσουν.

Δημοφιλή Άρθρα

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων και Καθολικών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη με τους Καθολικούς μέχρι...
00:48:07

Χωρίς χάρτη στα Κύθηρα (βίντεο)

Νότια της Πελοποννήσου, στην είσοδο του Λακωνικού κόλπου, εκεί...

Δύο νέες θέσεις ιατρών προκηρύσσει το Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων – «Τριφύλλειο»

Δύο νέες μόνιμες θέσεις ιατρών προκηρύσσει το Γενικό Νοσοκομείο...

Η γύρα της Παναγίας στον Καραβά και την Πλατειά Άμμο

Με κατάνυξη και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε και φέτος στα πλαίσια...

Νέα ακύρωση δρομολογίων του “Aqua Jewel” – Θλιβερή πραγματικότητα που έγινε καθεστώς

Με νέα ανακοίνωσή της, η εταιρεία ΤΖΑΜΠΟ ΤΖΕΤ Ν.Ε....
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img