people walking on street near brown concrete building during daytime

Σκληραίνουν ακόμη πιο πολύ τα περιοριστικά μέτρα για την Αττική, καθώς οι λοιμωξιολόγοι θα εισηγηθούν απαγόρευση μετακινήσεων από δήμο σε δήμο, για σωματική άσκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση των ειδικών αφορά στην Αττική, είναι πλέον ειλημμένη και αναμένεται να μεταφερθεί ως πρόταση στην κυβέρνηση μετά από την αυριανή τους σύσκεψη.

Επί του πρακτέου, η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως οι πολίτες δεν θα μπορούν να απομακρυνθούν πολύ από το σπίτι τους για να περπατήσουν –και αυτό γιατί κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι ανησυχούν ιδιαίτερα για την επιδημιολογική εικόνα στην Αττική.

Η πίεση στις ΜΕΘ είναι πλέον ασφυκτική, με την κυβέρνηση να επεξεργάζεται σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε, άλλωστε, και στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη για την πανδημία υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης:

-Παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού.

-Εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση.

-Συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού. Αύριο το πρωί, θα συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα.

Το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, θα παρουσιαστεί, αύριο το απόγευμα, στην τακτική ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × four =