ioanna-kourtovik

Η συνήγορος του κρατούμενου απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα Ιωάννα Κούρτοβικ κατέρριψε κάθε ισχυρισμό της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, τονίζοντας ότι πρόκειται για ψέματα.

«Είναι κρίμα να το πω, είναι ψέμα. Δεν μου έχουν κοινοποιηθεί αποφάσεις, μου έχουν κοινοποιηθεί χαρτιά τα οποία παραπέμπουν σε αποφάσεις. Οι ίδιες οι αποφάσεις δεν μου έχουν κοινοποιηθεί» δήλωσε κατηγορηματικά η Ιωάννα Κούρτοβικ.

Μιλώντας στο Open η Ιωάννα Κούρτοβικ, εξήγησε ότι είναι «ένα χαρτί με μία σφραγίδα. Πρόκειται για μία σφραγίδα. Δεν υπάρχει απόφαση, δεν υπάρχει αριθμός, δεν έχει υπογραφές, δεν έχει ονόματα. Δεν υπάρχει απόφαση για να προσβάλουμε. Είναι εμπαιγμός δικός μου, του κρατούμενου. Είναι ντροπή αυτά που λένε» είπε χαρακτηριστικά στο OPEN.

«Στις 28/12 κατατέθηκε αίτηση για μεταγωγή στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπει ο νόμος, που λέει ότι πρέπει να επαναμεταχθεί στη φυλακή που ήταν, δηλαδή στον Κορυδαλλό. Έχουμε προσφύγει όπου μπορούμε να προσφύγουμε. Ο νόμος δεν μου δίνει το δικαίωμα να προσφύγω στο τοπικό αρμόδιο δικαστήριο εκτέλεσης ποινών αν δεν έχω δύο απορρίψεις. Η πρώτη μας αίτηση δεν απαντήθηκε καθόλου. Αγνοήθηκε. Αγνοείται και η δεύτερη που απέστειλα ζητώντας να επανυποβληθεί το αίτημα, για να έχω δύο απορρίψεις και να προσφύγω στο τοπικό αρμόδιο δικαστήριο» τόνισε η Ιωάννα Κούρτοβικ.

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι λίγο πριν το κώμα, βρίσκεται στα όρια ζωής και θανάτου» είπε χαρακτηριστικά η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ. Και ο Αρειος Πάγος και το Συμβούλιο της Επικρατείας λένε ότι δεν έχουν αρμοδιότητα.

«Είναι απόφαση πρωθυπουργού είπατε νωρίτερα, άρα ποιος δικαστής θα πάει ενάντια; διερωτήθηκε με νόημα η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα. Είναι πολιτική απόφαση και λύνεται με πολιτική απάντηση. Η πολιτεία πρέπει να διορθώσει την αδικία που έγινε με φωτογραφικό νόμο. Ο νόμος ήταν φωτογραφικός κι αντισυνταγματικός, τον έφτιαξαν ειδικά για τον Κουφοντίνα, το έλεγαν τότε και μέσα στη Βουλή ότι τον φτιάχνουν «για να φύγει επιτέλους από τις αγροτικές φυλακές ο Κουφοντίνας». Παραβιάζουν ακόμα κι αυτόν τον νόμο τους, επί δύο μήνες δεν έχουν κοινοποιήσει τα έγγραφα.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έκτισε την ποινή του επί 16 χρόνια στον Κορυδαλλό, αποσπάστηκε στις φυλακές τύπου Γ, επέστρεψε στον Κορυδαλλό, εκτίοντας από το 2015 έως το 2018.

Τον Αύγουστο το 2015 πήγε από τον Δομοκό στον Αυλώνα. Υπήρχε τμήμα φυλακών ενηλίκων. Μετά από 2-3 μέρες με παρέμβαση άγνωστων υψηλά ιστάμενων προσώπων για να φύγει και να επιστρέψει στον Κορυδαλλό.

«Η ζωή βρίσκεται στα χέρια του» λέει η Σοφία Νικολάου

Την ίδια ώρα που  ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 54η ημέρα απεργίας πείνας και την 8η δίψας η Σοφία Νικολάου δήλωσε ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής επανέλαβε το αφήγημα περί εκβιασμού της κυβέρνησης και αιτήματος για διακριτική μεταχείριση από τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Η ζωή βρίσκεται στα χέρια του» είπε, υποστηρίζοντας ότι μοναδικός στόχος του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι ο εκβιασμός της κυβέρνησης.
Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής υποστήριξε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν θέλει να προσφύγει στη δικαιοσύνη, ότι βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και ότι μετά τη διάταξη του εισαγγελέα οι γιατροί που τον παρακολουθούν εάν χρειαστεί θα κάνουν τα πάντα για την κατάσταση της υγείας του».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × 4 =