Μία καθοριστικής σημασίας τοποθέτηση έκανε ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης κατά τη συνεδρίαση της τακτικής συνέλευσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λιβαδίου Κυθήρων. Ο κ. Κασιμάτης ο οποίος συμμετέχει με ιδιαίτερη ζέση και ενδιαφέρον στα δρώμενα του συνεταιρισμού, έκανε ειδική αναφορά στα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στον πρωτογενή τομέα του νησιού.

Επεσημάνε την αξία της συνεργασίας και του συλλογικού συμφέροντος και την ανάγκη για θυσίες στα πλαίσια της ανάπτυξης του αγροτικού προϊόντος. Ως γνωστόν ο Γ. Κασιμάτης είναι ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης. Υπενθύμισε την έμεση υποστήριξη που παρέχουν με δωρεές οι ιδιώτες Τσιριγώτες στον συνεταιρισμό μέσω της μεγάλης οικονομικής στήριξης του ιδρύματος στις δράσεις των αγροτών. Στα πλαίσια εκσυγχρονισμού του πρωτογενούς τομέα το ΚΙΠΑ μαζί με το MEDINA χρηματοδοτούν ένα πρόγραμμα βιώσιμης γεωργίας στο οποίο ωφελούμενοι είναι τα μέλη των συνεταιρισμών του νησιού.

Τέλος τόνισε την αισιοδοξία του ότι ο συνεταιρισμός επενδύοντας στα ποιοτικά του προϊόντα μπορεί να αναδείξει τα Κύθηρα ως τόπο προέλευσης, σε συνδυασμό με έναν ποιοτικό τουρισμό.

Περισσότερα στο βίντεο της δημοσίευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × three =