gaidaros-kakopoiisi

Διαστάσεις λαμβάνει περιστατικό με κακοποίηση γαϊδάρου στα Κύθηρα τον τελευταίο μήνα. Το ζώο βρέθηκε δεμένο σε χωράφι του νησιού στις αρχές του Απριλίου, με εμφανή τα σημάδια της κακοποίησης. Το σχοινί με το οποίο ήταν συνέχεια δεμένο, είχε εισχωρήσει βαθιά στη μουσούδα του, με αποτέλεσμα να του επιφέρει βαθιά πληγή από την οποία, σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση της “Καθημερινής”, εμφανώς υπέφερε.

Με το θέμα ασχολήθηκε και η γνωστή ιστοσελίδα zoosos.gr, η οποία, σε σχετικό άρθρο αναφέρει πως υπάρχει καταγγελία από γυναίκα κάτοικο του νησιού προς το Α.Τ. Κυθήρων από τις 4 Απριλίου. Η ιστοσελίδα δημοσιεύει πλούσιο φωτορεπορτάζ από το σημείο, με εμφανείς τις πληγές στο κεφάλι του ζώου και αναλυτικά το ιστορικό της υπόθεσης. Σύμφωνα με αυτό, ο ιδιοκτήτης του γαϊδάρου συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, -που αναφέρει τόσο η “Καθημερινή” όσο και το zoosos.gr– ότι το ζώο έχει “εξαφανιστεί” από το σημείο την επαύριο της καταγγελίας (5 Απριλίου), με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η φροντίδα των πληγών του, ενώ η καταγγέλουσα, όπως δήλωσε στο zoosos.gr, υπήρξε δέκτης υβριστικής συμπεριφοράς από τον ιδιοκτήτη του γαϊδουριού.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × three =