Ένα πυροσβεστικό αεροσκάφους τύπου Canadair κατέπεσε πριν από λίγο κατά την ώρα που επιχειρούσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται στην Κάρυστο. Αγνοείται η τύχη του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη. Έρευνες πραγματοποιούν στην περιοχή ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εκκενώθηκαν τα χωριά Λούτσες και Σύκι στην Κέρκυρα

Εκκενώνεται η περιοχή Σύκι στην Κέρκυρα. Οι κάτοικοι του οικισμού ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς το λιμάνι της Κασσιόπης.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σύκι εκκενώστε τώρα προς Λιμάνι Κασσιόπης. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Με νέο μήνυμα από το 112 ενημερώνονται όσοι βρίσκονται στην περιοχή Ημερολιά, πριν από το λιμάνι της Κασσιόπης, ότι πρέπει να απομακρυνθούν, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει επικίνδυνα την περιοχή. Η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους, τόσο προς το χωριό Λούτσες, όπου εστάλη και μήνυμα εκκένωσης πριν από τρεις ώρες, όσο και προς την Κασσιόπη.

Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν πυροσβέστες, εθελοντές, κάτοικοι και επικρατεί εκνευρισμός, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να πάνε προς τα σπίτια τους και η αστυνομία δεν τους το επιτρέπει.

Κάρυστος-πυρκαγιά: Αισιοδοξία μετά την ύφεση των ανέμων

Η ύφεση των δυνατών ανέμων στην περιοχή της Καρύστου, σε συνδυασμό με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εναέριων μέσων, έχουν ανακόψει την καταστροφική πορεία της φωτιάς, καθώς πριν από λίγη ώρα μπόρεσαν να «δαμάσουν» τις φλόγες και να περιορίσουν τα μέτωπα.

«Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, καθώς από το πρωί σήμερα δώσαμε μία πραγματική μάχη με εναέρια και επίγεια μέσα, με χωματουργικά μηχανήματα και βυτιοφόρα και περιορίσαμε τα μέτωπα», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, δηλώνοντας συγχρόνως την αισιοδοξία του για την αντιμετώπιση της φωτιάς τις επόμενες ώρες.

Ήδη, αυτήν τη στιγμή έχουν οριοθετήσει το μέτωπο προς την πλευρά του Πλατανιστού, που ήταν το πλέον επικίνδυνο, και με χωματουργικά μηχανήματα προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόσβαση ώστε να φτάσουν οι επίγειες δυνάμεις και στα πιο μικρά μέτωπα αλλά να ελέγξουν και για τυχόν αναζωπυρώσεις.

«Αν μας βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες, ίσως μέχρι το βράδυ να τελειώσουμε με αυτόν τον εφιάλτη που ζούμε τις τελευταίες μέρες», συμπλήρωσε ο κ. Γιώργος Κελαϊδιτης.

Από το πρωί επιχειρούσαν 8 ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, τα οποία με συντονισμένες προσπάθειες απέτρεψαν την επέκταση της πυρκαγιάς και προχώρησαν στην κατάσβεση των μεγάλων μετώπων.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον 41χρονο κτηνοτρόφο που αγνοείται, οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς όμως να έχει εντοπιστεί.

Ρόδος

Την εκκένωση του χωριού Βάτι αποφάσισε πριν από λίγο το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής, δεδομένου ότι το μέτωπο της φωτιάς έχει φθάσει κοντά στο χωριό. Ήδη, μέσω του συστήματος 112 ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι του χωριού να απομακρυνθούν. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο συγκεκριμένο μέτωπο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές, ενώ συνεχίζονται και οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Νέες αναζωπυρώσεις παρουσιάζονται συνεχώς στο πεδίο της φωτιάς που κατακαίει τη Ρόδο για 8η μέρα και όπως όλα δείχνουν και η σημερινή μέρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη παρά το ότι ξεκίνησε με σχετική ύφεση.

Επίσης, ισχυρές αναζωπυρώσεις καταγράφονται και στο δεύτερο μέτωπο προς το χωριό Γεννάδι, γεγονός που επίσης έχει κινητοποιήσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από αέρος και εδάφους.

Το τρίτο μέτωπο προς Μαλώνα – Μάσσαρι επίσης προβληματίζει και θεωρείται επικίνδυνο και για το λόγο αυτό, ζητήθηκαν πριν από λίγο έκτακτες ενισχύσεις.

Ρόδος: Eκκένωση του χωριού Λαχανιά και της τουριστικής περιοχής Πλημμύρι

Την εκκένωση του χωριού Λαχανιά και της τουριστικής περιοχής Πλημμύρι αποφάσισε για προληπτικούς λόγους το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής.

Ήδη οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ειδοποιηθεί μέσω του 112 να αναχωρήσουν προς το χωριό Απολακκιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × 5 =