demena-limania-ploia

Η τραγωδία των Τεμπών φέρνει στην επιφάνεια επιτακτικά τα σοβαρά προβλήματα και σε άλλους κλάδους Μεταφορών και τα οποία φυσικά είναι γνωστά στην κυβέρνηση.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) επαναφέρει το επίμαχο θέμα των μειωμένων οργανικών συνθέσεων στα πλοία όλων των κατηγοριών, ζήτημα για το οποίο διαμαρτύρονται εδώ και πάρα πολύ καιρό τα ναυτεργατικά σωματεία, θέτοντας ευθέως θέμα ασφάλειας επιβατών, πληρωμάτων και πλοίων, λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας του προσωπικού.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εμμανουήλ Τσικαλάκης σε επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη επισημαίνει την ανάγκη θεσμοθέτησης νέου νομοθετικού πλαισίου που να ανταποκρίνεται πλήρως στις σημερινές πραγματικές ανάγκες των πλοίων και της ναυτεργασίας με γνώμονα την ασφάλεια.

Σημειώνει ότι στους συνεχείς κοινούς ελέγχους που πραγματοποιεί η oμοσπονδία διαπιστώνονται συνεχείς παραβάσεις του μέγιστου ορίου απασχόλησης των πληρωμάτων, με προεξάρχουσα θέση στις ειδικότητες των θαλαμηπόλων, των μαγείρων και των οικονομικών αξιωματικών. «Έχει φτάσει στο απροχώρητο το θέμα των μειωμένων και ειδικών συνθέσεων» τονίζει.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seven + one =