capitol

Παρά το γεγονός ότι οι εικόνες της εισβολής στο Καπιτώλιο προκάλεσαν σοκ σε όλο τον πλανήτη, φαίνεται ότι αρκετά μεγάλο ποσοστό των Αμερικανών δεν είδε με κακό μάτι όσα έγιναν στις ΗΠΑ.

Δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο δημοσκοπικών ερευνών YouGov (σε δείγμα 1.397 ατόμων), αποκαλύπτει ότι το 20% των Αμερικανών πολιτών τάσσεται υπέρ της εισβολής στο Καπιτώλιο και ένα ποσοστό 42% με 50% αντιτίθεται στην απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ από την εξουσία. Το 62% των ψηφοφόρων αποδέχονται ότι η επίθεση αποτελεί απειλή για το πολίτευμα και το 71% αντιτίθενται στην κίνηση (οι Ρεπουμπλικανοί υποστηρικτές ωστόσο εμφανίζονται διχασμένοι).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ένας στους πέντε ψηφοφόρους τάσσεται υπέρ της εισβολής στο Καπιτώλιο. Σε αυτό το ποσοστό, το 45% ανήκουν στους υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων. Όσον αφορά τον υπεύθυνο για όσα εξελίχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην Ουάσιγνκτον, όπου το 55% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η ευθύνη βαρύνει τον απερχόμενο πρόεδρο Τραμπ.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nine + 2 =