σχολείο

Μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου (17η έκτακτη), η οποία στιγματίστηκε από τις βαρύτατες κατηγορίες της μείζονος αντιπολίτευσης προς το πρόσωπο  του προέδρου του Δ.Σ κου Εμμανουήλ Στάθη για διαδικασίες “δικτατορίας” στη διεξαγωγή της τηλεδιάσκεψης, ο Δήμος Κυθήρων εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα η ίδρυση του διθέσιου ειδικού δημοτικού σχολείου στα Κύθηρα. Έτσι, δρομολογείται η λειτουργία του από το Σεπτέμβριο του 2021, πού σύμφωνα με πληροφορίες θα στεγαστεί σε δημοτικό κτίριο (πρώην σχολικό κτίριο) των Αρωνιαδίκων. Είχε προηγηθεί εισήγηση από την Διεύθυνση Α΄βάθμια Εκπαίδευσης Πειραιά και ο Δήμος Κυθήρων ανταποκρινόμενος προχώρησε στις προβλεπόμενες διαδικασίες, θέτοντας προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο την ίδρυση του σχολείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του Δήμου έχει ήδη εντάξει στο προσχέδιο του προυπολογισμού του 2021 τις δαπάνες για την προετοιμασία της σχολικής εγκατάστασης. Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Κυθήρων μετά την ψήφιση της ίδρυσης. Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση στο δεύτερο σκέλος της αναφέρεται στη διαδικασία την οποία προσέβαλε η μείζον αντιπολίτευση προηγούμενα.

Ιδρύεται Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στα Κύθηρα

Με κατεπείγουσα συνεδρίαση, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση email, εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο η ίδρυση διθέσιου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στα Κύθηρα, από το σχολικό έτος 2021-22. Η ίδρυση του νέου Δημοτικού Σχολείου αποτελούσε πάγιο αίτημα της Δημοτικής μας Αρχής ήδη από το 2015, καθώς ο αριθμός των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες είναι σημαντικός. Με την ίδρυση του Ειδικού Δ.Σ. αποδεικνύεται στην πράξη η ύπαρξη ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής στο νησί μας καθώς στο νέο σχολείο θα φοιτήσουν μαθητές πολλών οικογενειών, που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, όπως (ενδεικτικά) αυτισμό, δυσλεξία, διάσπαση προσοχής, υπερκινητικότητα και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, δυσαριθμησία, αναπτυξιακή αφασία, δυσκολίες λόγου και ομιλίας – γλωσσικές διαταραχές, οπτικο-κινητικές διαταραχές, βαρηκοΐα, οριακή νοημοσύνη, συμπεριφορικές διαταραχές κ.λπ.

Τις δαπάνες στέγασης και λειτουργίας του νέου Δ.Σ. θα αναλάβει ο Δήμος μας μέσω της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. συμμετείχαν σε πραγματικό χρόνο οι εννέα δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπολίτευσης και εκ μέρους της Αντιπολίτευσης μόνο ο κ. Παναγόπουλος Δημήτριος, που πλέον της δικής του (θετικής) ψήφου απέστειλε και τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του, οι οποίες ωστόσο δεν θεωρούνται έγκυρες καθώς στις με τηλεδιάσκεψη συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων το κάθε μέλος δηλώνει την παρουσία του, την ψήφο του και την όποια τοποθέτησή του αυτοπροσώπως και σε πραγματικό χρόνο (real time) και όχι δι΄ αντιπροσώπου (όπως μπορεί να συμβεί στις διά περιφοράς συνεδριάσεις για τις οποίες η Αντιπολίτευση έχει αντιδράσει), όπως εξάλλου αναφέρεται και στο υπ΄ αριθμόν 4019/28-09-2020 ενημερωτικό έγγραφο του Γραφείου Προέδρου Δ.Σ. προς όλους τους αιρετούς του Δήμου μας.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 − 6 =