emanouel-makron

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι τα προφυλακτικά θα διατίθενται δωρεάν στα φαρμακεία για τις ηλικίες 18 έως 25 ετών, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες μεταξύ των νέων.

«Είναι μια μικρή επανάσταση για την αντισύλληψη», ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια συζήτησης με θέμα την υγεία με νέους στο Fontaine-le-Comte, ένα προάστιο του Πουατιέ στη δυτική Γαλλία.

Η κίνηση έρχεται αφότου η κυβέρνηση άρχισε να προσφέρει φέτος δωρεάν τεστ εγκυμοσύνης σε όλες τις γυναίκες κάτω των 25 ετών, επεκτείνοντας ένα πρόγραμμα που στοχεύει που αφορά όλες τις κοπέλες κάτω των 18, με στόχο για να διασφαλιστεί ότι οι νεαρές γυναίκες δεν θα σταματήσουν να λαμβάνουν αντισύλληψη λόγω οικονομικών φραγμών.

Τα προφυλακτικά καλύπτονται ήδη από το γαλλικό εθνικό σύστημα υγείας εάν συνταγογραφηθούν από γιατρό, ένα μέτρο που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του AIDS και άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων.

Για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση συνολικά, ο πρόεδρος είπε: «Δεν είμαστε πολύ καλοί σε αυτόν τον τομέα. Η πραγματικότητα είναι πολύ, πολύ διαφορετική από τη θεωρία. Είναι ένας τομέας όπου πρέπει να εκπαιδεύσουμε πολύ καλύτερα τους δασκάλους μας».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × 1 =