charchalakis

Ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τοποθετήθηκε σχετικά με το χθεσινό δημοσίευμα του Kythera.News το οποίο αναφέρει ότι η Δικαιοσύνη ερευνά καταγγελία για «παράνομα δημοτικά έργα». Διαβάστε την δήλωση του κ. Χαρχαλάκη:

«ΚΑΝΕΝΑ έργο του Δήμου δεν είναι «παράνομο»! Επιτέλους, όχι άλλη σπέκουλα και ψέμα!
Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας των Κυθήρων, υπό τον τίτλο «Η Δικαιοσύνη ερευνά καταγγελία για «παράνομα δημοτικά έργα», επιθυμώ να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

Το σύνολο των αβασίμως καταγγελλομένων έχει προσηκόντως απαντηθεί θεσμικά, ήδη από το προηγούμενο έτος, ενώπιον των αρμοδίων Αρχών, αλλά και στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Σούγιαννη, με σωρεία εγγράφων και στοιχείων. Το αυτό θα πράξει ο Δήμος και στην προκειμένη περίπτωση σχετικά με την αναφερόμενη πρόσφατη μηνυτήρια αναφορά πολίτη, η οποία όπως φαίνεται «παραδόξως» επαναφέρει τις ίδιες καταγγελίες, ελπίζουμε ενυπόγραφα και επωνύμως αυτή την φορά, ώστε να μπορούμε να πράξουμε τα δέοντα εναντίον του συκοφάντη, ο οποίος συκοφαντεί όχι μόνο τους αιρετούς αλλά ΚΑΙ τους υπαλλήλους του Δήμου που κοπιάζουν για να εκτελούνται τα κοινωφελή έργα στο νησί μας.

Η αλήθεια, την οποία σταθερά επαναλαμβάνουμε, είναι ότι ΔΕΝ υπάρχουν παράνομα δημοτικά έργα και ότι οι εν λόγω καταγγελίες τυγχάνουν ψευδείς, αβάσιμες και κατασκευασμένες προς εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών και μικροπολιτικών τοπικών σκοπιμοτήτων ενόψει των επικείμενων Δημοτικών Εκλογών. Άλλωστε γι’ αυτό έχει ήδη υποβληθεί σχετική μηνυτήρια αναφορά από τη Δημοτική Αρχή ενώπιον του κ. Εισαγγελέα, για το αδίκημα της ψευδούς καταμηνύσεως και της συκοφαντίας, εναντίον του κ. «Σωκράτη Φατσέα» (αγνώστων λοιπών στοιχείων) που εκτόξευσε μέσω email δεκάδες ψευδείς καταγγελίες σε σχεδόν 20 δημόσιες αρχές, προκειμένου μέσω της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διαπιστωθούν τα ηλεκτρονικά του ίχνη και η πραγματική του ταυτότητα, για περαιτέρω νομικές ενέργειες. Και τότε, μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις…

Η απάντηση του Δήμου θα δοθεί τεκμηριωμένα προς τις αρμόδιες Αρχές, όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα σε όλες τις περιπτώσεις των δεκάδων αβάσιμων καταγγελιών εις βάρος του Δήμου (σχεδόν 50 νομικές υποθέσεις τα τελευταία 8-9 χρόνια), οι οποίες ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΠΕΣΕΙ, χωρίς να τύχουν ανάλογου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος (γιατί άραγε;), ορισμένες από τις οποίες μάλιστα ήταν ιδιαζόντως σοβαρές (π.χ. μηνύσεις για υποβάθμιση περιβάλλοντος στον πρώην ΧΑΔΑ, υποθέσεις επί αιγιαλών κ.λπ.). Ο Δήμος μας δεν έχει καταδικαστεί ούτε σε μία από τις δεκάδες αυτές υποθέσεις, καθώς ήταν στο σύνολό τους ψευδείς και αστήρικτες.

Όπως κάποιοι περίμεναν πριν λίγους μήνες με περισσή χαρά έξω από το Ειρηνοδικείο Κυθήρων την καταδίκη του Δημάρχου για το λιμάνι στο Διακόφτι (όταν κατασκευάστηκε το λιμάνι, ο Δήμαρχος ήταν 17 ετών!), και έμειναν με «τη χαρά στο χέρι», έτσι θα συμβεί και τώρα….

Τέλος, εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η στάση ορισμένων (ακόμα και θεσμικών) που κάνουν τα στραβά μάτια σε εξόφθαλμες παρανομίες ιδιώτη στο νησί, οι οποίες κυριολεκτικά «βγάζουν μάτι», με την τοπική κοινωνία να διαπιστώνει μια άκρως περίεργη «ησυχία» ένθεν κακείθεν… Όπως λέει και η παροιμία «εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι»! Βέβαια, όσο το μπαλόνι φουσκώνει, τόσο πιο εύκολα σκάει. Και τότε, θα επανέλθουμε…»

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × one =