evdokia-roumelioti

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη είναι η ηθοποιός που πρώτη πριν από χρόνια είχε μιλήσει ανοικτά για την απαράδεκτη – όπως είχε αναφέρει – συμπεριφορά του Γιώργου Κιμούλη απέναντί της στο πλαίσιο της συνεργασίας τους στην παράσταση «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα». Μάλιστα η Ευδοκία Ρουμελιώτη είχε αποχωρήσει από την παράσταση λόγω αντισυναδελφικής συμπεριφοράς και είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις της: «Έκανα τρομακτική υπομονή, αλλά δεν μπορούσα άλλο. Οπότε έγινε μια ωραιότατη αντικατάσταση. Ήμασταν μόνο δύο άτομα, δεν υπήρχε σωτηρία. Ήταν με τον συγκεκριμένο συνάδελφο. Δεν μιλάμε, είναι ένας άνθρωπος που δεν θα ήθελα να έχω σχέση».

Στον απόηχο της καταγγελίας από την Ζέτα Δούκα, η Ευδοκία Ρουμελιώτη βρέθηκε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και εξήγησε αναλυτικά τη δική της εμπειρία σε σχέση με όλα αυτά που έχουν ακουστεί για τον Γιώργο Κιμούλη:

«Από χθες που παρακολουθώ το θέμα, και ενώ μετά από τόσα χρόνια νιώθω ότι θα έπρεπε να έχει περάσει και ο θυμός και η οργή μου, κατάλαβα γιατί δεν έχουν περάσει. Δεν έχουν περάσει γιατί δεν έχει να κάνει μόνο με το συμβάν, αλλά και με τον ίδιο τον πρωταγωνιστή. Τον ίδιο τον άνθρωπο που εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία. Δεν γίνεται όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν κακοποιήσει με τον άλφα ή βήτα τρόπο τους συνανθρώπους τους να μην βγαίνουν να πουν ένα συγγνώμη… ένα απλό συγγνώμη τίποτα παραπάνω. Και αντ’αυτού, να προσπαθούν με διάφορες δικαιολογίες να θυματοποιούνται και να αναφέρουν την πραγματικότητα με ένα τελείως διαφορετικό τρόπο».

Ευδοκία Ρουμελιώτη: «Όλοι ξέρουμε μέσα στο χώρο τις συμπεριφορές του συγκεκριμένου ανθρώπου»

Η ηθοποιός συνέχισε λόγοντας: «Σε αυτό τον χώρο είμαστε λίγοι και γνωριζόμαστε πάρα πάρα πολύ καλά. Δεν μπορεί να βγαίνει να λέει ο κύριος Κιμούλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ότι αυτή τη στιγμή το θυμηθήκαμε και η Ζέτα και εγώ και όλοι οι υπόλοιποι που θα μιλήσουμε για όλα αυτά. Ότι τώρα θυμήθηκαμε τη συμπεριφορά του, επειδή έχει γίνει της μόδας και πατώντας πάνω στην κορυφαία πράξη της Σοφίας Μπεκατώρου. Πάντα τα λέγαμε αυτά, αλλά τα λέγαμε μεταξύ μας και η φήμη αυτού του ανθρώπου προηγείται της παρουσίας του. Όλοι ξέρουμε μέσα στο χώρο τις συμπεριφορές του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Ο κύριος Κιμούλης βγήκε και είπε χθες ότι η Ζέτα -την οποία θαυμάζω και είναι γενναία- τότε ήταν μία φτασμένη ηθοποιός. Λοιπόν εγώ δεν ήμουν μία φτασμένη ηθοποιός. Ήμουν ένα κορίτσι 25 χρόνων, ήταν η τρίτη μου παράσταση, δεν ήμουν πρωταγωνίστρια, δεν είχα αυτή τη δύναμη στον χώρο να μπορώ να μιλήσω. Πίστευα πως αν έβγαινα να μιλήσω και τα έβαζα με τον Γιώργο Κιμούλη θα έκανα μία κακή αρχή στο θέατρο και εγώ ζούσα από αυτή τη δουλειά. Έβγαζα τα χρήματα μου για να ζήσω από αυτή τη δουλειά».

«Έπαθα σοβαρή βλάβη στις φωνητικές μου χορδές – με κακοποίησε ψυχικά»

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη διηγήθηκε το πώς έφυγε από την παράσταση αναφέροντας και τον Λάκη Λαζόπουλο λέγοντας: «Είναι από τις χειρότερες εμπειρίες της ζωής μου. Μετά από τη συνεργασία μου με αυτό τον άνθρωπο παντρεύτηκα ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις φωνητικές μου χορδές. Αναγκαζόμουν για να βγάλω την παράσταση με ενέσεις κορτιζόνης για να μπορώ να βρίσκομαι πάνω στη σκηνή και να μιλάω. Έχω δώσει απίστευτα λεφτά σε γιατρούς σε φωνίατρους για να θεραπεύσω τις φωνητικές μου χορδές.

Ξεκίνησα να κάνω πρόβες με αυτό τον άνθρωπο και ήμουν φοβερά ευτυχισμένη για αυτή την παράσταση την οποία την κάναμε στο θέατρο Βρετάνια. Στις πρόβες όλα πήγαν περίφημα. Όλα άρχισαν από τη στιγμή που ανεβήκαμε πάνω στη σκηνή. Αυτός ο άνθρωπος με κακοποίησε ψυχικά. Το bullying το οποίο έχω υποστεί είναι κάτι το οποίο αισθάνομαι ότι δεν θα το ξεπεράσω ποτέ. Μετά τη συνεργασία μου με τον Γιώργο Κιμούλη φοβόμουνα να ανέβω πάνω στη σκηνή. Πίστευα ότι δεν θα μπορούσα να ξανά να παίξω – ότι δεν έχω φωνή να μιλήσω. Εκεί που έπαιζα με έβριζε χυδαία, ήμουν πάνω στη σκηνή προσπαθούσα να κάνω τη δουλειά μου και εκείνος ερχόταν από πίσω μου και δεν μπορώ να πω στον αέρα όλα αυτά που άκουγα στο αυτί μου αναγκαστικά.

Βγήκα και μίλησα από την πρώτη στιγμή. Προσπάθησα να προστατέψω τους ανθρώπους στο χώρο μου. Ποτέ δεν έκρυψα τι έχω περάσει από τον Γιώργο Κιμούλη και μίλησα και στον καλλιτεχνικό διευθυντή τον Λάκη Λαζόπουλο και όταν προσπάθησα να τα βρω μαζί του (με τον Κιμούλη) και πήγα και τον ρώτησα «Γιατί πες μου γιατί», δεν πήρα απάντηση. Δεν ξέρω ακόμη και σήμερα για ποιο λόγο τα πέρασα όλα αυτά. Ευτυχώς που μετά συνάντησα ανθρώπους μέσα σε αυτό το χώρο που με υποστήριξαν που με στήριξαν και τελικά έμεινα στον χώρο.

Δεν κατάφερα να βγάλω τη σεζόν και αναγκάστηκα να κλείσω το θέατρο. Σάββατο βράδυ, θέατρο της Αθήνας γεμάτο, μεγάλη επιτυχία και έφυγα να πάω στο σπίτι μου. Φοβόμουνα να πάω να μαζέψω τα πράγματά μου από το καμαρίνι μου και με συνόδευσε η μητέρα μου.

Αναγκαζόμουν στο διάλειμμα της παράστασης, να φοβάμαι να είμαι στο καμαρίνι μου, και να πηγαίνω στην τουαλέτα και να κάθομαι πάνω στη λεκάνη μέχρι να περάσει το ένα τέταρτο για να μπορέσω να ξαναβγώ στη σκηνή. Προς τιμήν του – θέλω να το αναφέρω – προς τιμήν του Λάκη Λαζόπουλου που τότε ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στο θέατρο δεν με ήξερε δεν τον ήξερα, μου είπε “η ψυχική σου υγεία και ισορροπία είναι πάνω από την παράσταση. Αν δεν μπορείς να ανταποκριθείς πρέπει αμέσως να κλείσεις το θέατρο”.

Δεν είχε γίνει ποτέ βίαιος σωματικά εναντίον μου ο Γιώργος Κιμούλης. Είχε γίνει λεκτικά. Ο άνθρωπος ούτε σεξουαλικά με παρενόχλησε και έχω μείνει με ένα μεγάλο “γιατί”. Γιατί πρέπει να ακούω όλα αυτά τα φοβερά λόγια στο αυτί μου ψιθυρίζοντας την ώρα που προσπαθούσα μόνο να κάνω τη δουλειά μου και τίποτε άλλο.

Είναι λυπηρό αυτό που δυστυχώς δεν καταλαβαίνει ο κύριος Κιμούλης. Δεν έρχεται να διεκδικήσει κανένας από μας κάτι από αυτόν αν έβγαινε και έλεγε ένα απλό συγγνώμη, όμως ακόμη και χθες …. προσπαθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να παρουσιάσουν τα γεγονότα τελείως διαφορετικά από αυτά που έγιναν.

Ο λόγος που το κάνω έτσι τώρα πια τόσο ανοιχτά είναι γιατί δεν φοβάμαι πια, δεν φοβάμαι πια κανέναν, δεν είμαι ένα νέο παιδί που ξεκινώ τώρα και που φοβάμαι ότι αύριο δεν θα ξαναβρώ δουλειά. Το ακούσαμε και αυτό… “γιατί μετά από 13 χρόνια”. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του χρόνο να ωριμάσει όλο αυτό και να βγει να μιλήσει και επιπλέον τώρα είναι και η στιγμή για να ακουστεί γιατί όταν εγώ βγήκα και μίλησα για αυτό πέρασε στα ψιλά γράμματα» είπε η Ευδοκία Ρουμελιώτη στη συνέντευξή της για τον Γιώργο Κιμούλη.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8 − six =