ethniko-theatro-kalokairi-2021

Το Εθνικό Θέατρο το φετινό καλοκαίρι συναντά ξανά το κοινό ζωντανά στα υπαίθρια θέατρα έχοντας αδιάλειπτη παρουσία στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου με δύο μεγάλες παραγωγές αρχαίου δράματος, οι οποίες κάνοντας πρεμιέρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου στη συνέχεια περιοδεύουν σε Ελλάδα και Κύπρο.

Συγκεκριμένα, το Εθνικό Θέατρο άνοιξε τα φετινά Επιδαύρια παρουσιάζοντας τους «Ιππείς» του Αριστοφάνη (25, 26, 27.6), το πρώτο έργο του ποιητή με ιδιαίτερα έντονες πολιτικές και σατιρικές αιχμές, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου και μια διανομή εκλεκτών πρωταγωνιστών. Η δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, είναι οι «Φοίνισσες» του Ευριπίδη (30, 31,7 & 1.8), η εμβληματική τραγωδία με την οποία ο ποιητής μας παραδίδει μια ανατρεπτική εκδοχή του μύθου των Λαβδακιδών.

Το έργο παρουσιάζεται σε μια σύγχρονη παράσταση μ’ ένα ξεχωριστό επιτελείο ερμηνευτών και συντελεστών, έχοντας την υπογραφή του Γιάννη Μόσχου στη σκηνοθεσία. Παράλληλα μια ακόμη νέα παραγωγή εντάσσεται στον προγραμματισμό της θερινής περιόδου, η οποία θα παρουσιάζεται στο «Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά».

Πρόκειται για τις «Ιστορίες καθ’ οδόν Νο2» σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη, μια πολύ επιτυχημένη παράσταση του Εθνικού Θεάτρου που επιστρέφει ανανεωμένη, επετειακή και εορταστική! Μια παράσταση φτιαγμένη με μεράκι, καλεί με χαρά τους θεατές της να αφεθούν στη γλυκιά μνήμη και να ατενίσουν αισιόδοξα το μέλλον ακόμη και όταν όλα συνηγορούν για το αντίθετο… Με το κέφι και τον ενθουσιασμό στις αποσκευές είναι έτοιμη να συναντήσει τους θεατές της, να τους ταξιδέψει στον χρόνο και να τους ευθυμήσει.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

9 + twelve =