espa

Tα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Τουρισμού διαμορφώνουν το τελικό σχέδιο, βάσει του οποίου τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια θα στηριχθούν κατά το πρώτο διάστημα της επαναλειτουργίας τους. Η ενίσχυση των τουριστικών καταλυμάτων θα δοθεί με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης από πόρους του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027, στα πρότυπα του αντίστοιχου νέου προγράμματος που έχει εξαγγελθεί και πρόκειται να εφαρμοστεί μέσα στο Μάιο για την εστίαση. Η χρηματοδότηση θα είναι μη επιστρεπτέα και θα καλύψει τις δαπάνες που θα πραγματοποιήσουν οι επιχειρηματίες στην πορεία προς την επανέναρξη των δραστηριοτήτων τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ποσό της ενίσχυσης θα αντιστοιχεί στο 5% του τζίρου του 2019, ενώ το μέγιστο ποσό ενίσχυσης έχει οριστεί στα 400.000 ευρώ ανά ΑΦΜ.

Τα κριτήρια ένταξης των τουριστικών καταλυμάτων στη συγκεκριμένη δράση, αναμένεται να είναι αντίστοιχα με εκείνα που έχουν οριστεί για τις επιχειρήσεις της εστίασης.

  • Μείωση ετήσιου τζίρου του 2020 σε σχέση με το 2019 μεγαλύτερη ή ίση του 30%.
  • Για τις επιχειρήσεις που συστάθηκαν εντός του 2019 για την πτώση του τζίρου, υπολογίζεται ίσος αριθμός ημερών λειτουργίας.
  • Συσταθείσες επιχειρήσεις εντός του 2020, μπαίνουν αυτοδικαίως στη δράση.
  • Επιχειρήσεις τουρισμού που ήταν σε στάδιο κατασκευής το 2019 και ξεκίνησαν να έχουν έσοδα το 2020, αντιμετωπίζονται ως συσταθείσες εντός του 2020.
  • Επιχειρήσεις τουρισμού που είναι υπόχρεες σε υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.
blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × 2 =