charalampos-mpampounis-kythira

Οι εξελίξεις στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης στον επτανησιακό χώρο — και εν προκειμένω στα Κύθηρα — στη μακρά διάρκεια του χρόνου από την περίοδο των Δυτικών Ευρωπαϊκών Κυριαρχιών σε αυτά, έως και τη σύγχρονη εποχή, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ιστορικό, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, ιδεολογικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση — ως πολιτικός θεσμός — εξεταζόμενη με όρους ερευνητικούς, με όρους αξιολογικούς, δεν στοχεύει στην ανιστόρητη προσδοκία αναβίωσης μιας άλλοτε υπάρχουσας πραγματικότητας, αλλά οπωσδήποτε κατευθύνει στην αντίληψη των σύγχρονων προβλημάτων, στην πολιτική, με την ευρεία έννοια του όρου, συνειδητοποίηση του ιστορικοκοινωνικού γίγνεσθαι.

Διαβάστε τη μελέτη του καθηγητή Χαράλαμπου Μπαμπούνη που δημοσιεύθηκε στα πλαίσια του Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα «Επιστημονική Έρευνα στα Κύθηρα», Κύθηρα 19-21 Σεπτεμβρίου 2003, Πρακτικά, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Δήμου Κυθήρων, Αθήνα 2008, σ. 449-458.

Βιογραφικό Χαράλαμπου Μπαμπούνη

Ο Χαράλαμπος Μπαμπούνης γεννήθηκε στον Αδάμαντα Μήλου Κυκλάδων το 1952 και σπούδασε στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1998 αναγορεύθηκε διδάκτορας Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και το 2009 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε, παράλληλα, ως επισκέπτης Καθηγητής σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Σήμερα είναι υπεύθυνος της κατεύθυνσης “Ιστορία και Διδακτική της Ιστορίας – Λαογραφία και Πολιτισμός” του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματός του και διευθυντής του Εργαστηρίου των Κοινωνικών Επιστημών στο ίδιο Τμήμα. Το συγγραφικό του έργο αναφέρεται κυρίως στην ιστορία του 19ου και 20ού αι., στην ιστορία των θεσμών, στις ιστορικές πηγές, στην τοπική ιστορία, στην ιστορία της εκπαίδευσης καθώς και σε θεωρητικά και μεθοδολογικά ζητήματα της ιστορίας.

Πλήρες Βιογραφικό

 

blank

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seven − 3 =