Επιτέλους ναι! Μόνιμοι διορισμοί στα σχολεία των Κυθήρων

Το ζήτημα της τοποθέτησης εκπαιδευτικών στα σχολεία των Κυθήρων δεν είναι καινούργιο. Κάθε Σεπτέμβρη γίνεται όλο και πιο έντονο. Για να καταλάβετε το μέγεθος: πέρσι το Γυμνάσιο ξεκίνησε τη σχολική χρονιά με μόλις τρεις καθηγητές για 90 μαθητές.

Οι αναπληρωτές που έρχονται στο νησί προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, αλλά βρίσκονται αντιμέτωποι με δυσκολίες που δεν τους αναλογούν. Ο μισθός τους δεν φτάνει εύκολα για να καλύψει το κόστος ζωής, το οποίο όλοι μας ξέρουμε καλά πόσο ακριβό είναι. Κι αν τα ενοίκια στα Κύθηρα δεν έχουν φτάσει ακόμα τις εξωφρενικές τιμές άλλων νησιών, αυτό δεν σημαίνει ότι η διαβίωση είναι εύκολη. Επιπλέον, υπάρχει και εδώ το φαινόμενο να τους ζητείται να φύγουν από το σπίτι μόλις μπει ο Ιούνιος, για να ελευθερωθεί το ακίνητο για τουριστική χρήση.

Κι όλα αυτά για ανθρώπους που κάθε χρόνο ξεριζώνονται και πάνε από νησί σε νησί, χωρίς να μπορούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους, την οικογένειά τους, το μέλλον τους. Παρ’ όλα αυτά, η Πολιτεία και οι γονείς έχουμε την απαίτηση να είναι αποδοτικοί και αφοσιωμένοι στα παιδιά μας.

Είναι προφανές πως αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει. Το μόνο που μπορεί να δώσει πραγματική λύση είναι μόνιμοι διορισμοί και πλήρης κάλυψη όλων των κενών. Γιατί τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να ξεκινούν τη σχολική χρονιά με δασκάλους και καθηγητές στις τάξεις τους – και όχι με υποσχέσεις που κάθε χρόνο μένουν κενές.

 

Δημιουργός του άρθρου:

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή Ειδήσεων

Λιμένας Διακοφτίου: Ένα σχέδιο 124 χρόνια μπροστά από την εποχή του

Ένα εξαιρετικά σπάνιο και πολύτιμο ιστορικό τεκμήριο έρχεται στο...

Τριφύλλειο Ίδρυμα: Βράβευσε τους αριστούχους μαθητές των Κυθήρων

Σε μια σεμνή και γεμάτη συμβολισμούς τελετή, το Τριφύλλειο...

Η άνοιξη στα Κύθηρα έχει το χρώμα της ορχιδέας

Η άνοιξη στα Κύθηρα δεν είναι απλώς μια εποχή...

«Βόηθα, Χριστέ, την Ορφανή». Η ηρωική Άνοιξη του γυναικείου προλεταριάτου

Αν θέλουμε να δούμε την Ιστορία όχι σαν μια...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img