Ο «επικρεμάμενος» κίνδυνος δυσφήμισης της πιο διάσημης παραλίας των Κυθήρων

Γράφει ο αρχιτέκτων Πάνος Χατζηγιάννης

Η Δημοτική Αρχή, η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας και η Πολιτική Προστασία καθίστανται υπόλογες σε περίπτωση πτώσης βράχων, ιδίως σε περιστατικό τραυματισμού ή θανάτου τουριστών που ανεβαίνουν ή κατεβαίνουν το μονοπάτι της παραλίας Καλάδι.

Screenshot 2025 10 13 at 1.23.26 PM

Οι φορείς αυτοί της διοίκησης του νησιού οφείλουν — και υποχρεούνται θεσμικά — να ενεργήσουν άμεσα, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατάρρευσης των ετοιμόρροπων βράχων.

Οι ενέργειες αυτές πρέπει να πραγματοποιηθούν κατά τη χειμερινή περίοδο, με προσωρινό αποκλεισμό της πρόσβασης στην παραλία Καλάδι, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια.

Picture2

Προτεινόμενες λύσεις

Λύση 1: Ελεγχόμενη αποκόλληση

Ελεγχόμενη αποκόλληση των επικίνδυνων τμημάτων με την τοποθέτηση εκρηκτικών (δυναμίτη), υπό επίβλεψη ειδικών μηχανικών και τεχνικών ασφαλείας.

Λύση 2: Κατασκευή πέτρινου γεφυριού

Από το πλατύσκαλο, πριν από το μέτωπο κατάρρευσης των βράχων, να κατασκευαστεί πέτρινο γεφύρι πάνω από το μικρό ρέμα προς τη νότια πλευρά, καθώς και δεύτερο γεφύρι που θα συνδέει το μονοπάτι στο επίπεδο τμήμα μετά την επικίνδυνη παρειά του βράχου.

Πρόκειται για τεχνικό έργο χωρίς μεγάλο κόστος, το οποίο μπορεί να εκτελεστεί ακόμη και με απευθείας ανάθεση. Ωστόσο, είναι έργο πολιτικής προστασίας, ουσιώδες για τη διασφάλιση της ζωής και τη διατήρηση της φήμης του τουριστικού προϊόντος των Κυθήρων.

Picture1

Ας αναλογιστούν οι αρμόδιοι ποιο θα μπορούσε να είναι το τέλος ενός τουρίστα σε περίπτωση κατάρρευσης του μετώπου των βράχων.

Πάνος Χατζηγιάννης
Αρχιτέκτων Ε.Μ.Π.
M. Arch II, UCLA

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή Ειδήσεων

00:00:24

Στον Ασπρόπυργο το κέρδος μετριέται με καμένη σάρκα

Αυτό που «οι αποδεκτοί δημοσιογράφοι» θα σπεύσουν να βαφτίσουν...

Τιμητική εκδήλωση για τη συνταξιοδότηση του χειρουργού Παρασκευά Τσεμινίδη

Μια ιδιαίτερα συγκινητική και σημαντική στιγμή για την τοπική...

Η ΕΕ ζητάει από την Meta να αλλάξει «εθιστικά» χαρακτηριστικά του Instagram και του Facebook

Οι Βρυξέλλες έδωσαν σήμερα εντολή στη γιγάντια αμερικανική εταιρεία...

Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση παρεμβαίνει έγκαιρα για τη μείωση των τιμών των καυσίμων

«Τις τελευταίες ημέρες, από τις αρχές Ιουλίου, υπάρχουν ανοδικές...

ΑΤ Ομονοίας: Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης

Την ενοχή των δύο κατηγορούμενων αστυνομικών για τον από...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img