Ήταν καλοκαίρι του 2000 όταν η κάμερα του TTV Kythira αποτύπωνε το εντυπωσιακό θέαμα ενός τεράστιου κήτους, αλιευμένου από τον νυν αντιδήμαρχο, Χαράλαμπο Σούγιαννη, παρέα με τους φίλους του, Κουντουρόγιαννη και Γλυτσό.

Ένα εντυπωσιακών διαστάσεων καρχαριοειδές, που, εκείνο τον καιρό αποτελούσε ένα είδος παράδοσης στα αλιευτικά κατορθώματα του καπετάνιου και της παρέας του. «Πέρυσι, ήταν 40 πόντους μεγαλύτερο», ακούγεται κάποια στιγμή να λέει ο Μανώλης Γλυτσός, την ώρα που πλήθος περαστικών περιεργάζεται το 350 κιλών ψάρι.

Σε άλλο σημείο του βίντεο, κάποιος πιάνει από το κεφάλι το “χαριτωμένο” πλάσμα, με τρόπο που αποκαλύπτει την τρομακτική οδοντοστοιχία του, ενόσω εκφέρεται η μυθική ατάκα: «το δόντι είναι πλυμένο με Kolynos».

Όσον αφορά τον τρόπο μαγειρέματος, μιας και το συγκεκριμένο είδος δεν διαθέτει κόκκαλα, ο κ. Σούγιαννης προτείνει ψητό φιλέτο ή στο τηγάνι. Και το μυστικό του ψαρέματος; «Αυτό είναι σίγουρα το πλήρωμα», απαντάει με νόημα ο νυν αντιδήμαρχος, ο οποίος αποκάλυψε ότι η λεία στην συνέχεια θα μοιραζόταν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × 5 =