Τετ, 18 Φεβ 2026
12.7 C
Kythera

Car accident at the Parliament: Misdemeanour charge against the driver who killed Jason

Αμέλεια "είδαν" οι εισαγγελικές αρχές στην υπόθεση του τροχαίου έξω από τη Βουλή, που κόστισε τη ζωή στον Ιάσονα. Ασκήθηκε πλημμεληματική ποινική δίωξη για ένα αδίκημα.

Το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας απέδωσε τελικά η ελληνική Δικαιοσύνη στον αστυνομικό – οδηγό του υπηρεσιακού οχήματος της Dora Bakoyannis ο οποίος είχε εμπλακεί στο τροχαίο δυστύχημα που έλαβε χώρα στην Βασιλίσσης Σοφίας τον Μάρτιο του 2021, όταν και έχασε τη ζωή του ο 23χρονος οδηγός μοτοσυκλέτας, Ιάσονας.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας αφού έλαβε το σύνολο της δικογραφίας από την Τροχαία Αθηνών και προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο οδηγός του οχήματος είχε στρίψει επί της Βασιλίσσης Σοφίας για να εισέλθει στο προαύλιο χώρο της Parliament. Σε video που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, φαινόταν ότι το αυτοκίνητο έστριψε αριστερά χωρίς να έχει δεχθεί ανάλογο σήμα από τροχονόμο. Η μοτοσυκλέτα του 23χρονου Ιάσονα βρήκε με ταχύτητα το πίσω μέρος του οχήματος και ο νεαρός εκσφενδονίστηκε μακριά, ενώ το κράνος του βγήκε.

Με βάση τις διαδικασίες που έχουν οριστεί από την ΕΛ.ΑΣ. και την Τροχαία η συγκεκριμένη είσοδος χρησιμοποιείται αποκλειστικά από οχήματα που φέρουν υπουργούς ή βουλευτές.

Θυμίζουμε πως την Πέμπτη 22/4, ήρθε στην δημοσιότητα και νέο βίντεο-ντοκουμέντο στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου στρίβει αριστερά χωρίς να έχει δεχθεί ανάλογο σήμα από τροχονόμο. Η μοτοσυκλέτα του Ιάσονα βρίσκει με ταχύτητα το πίσω μέρος του οχήματος.

Επίσης στο 2:55 των πλάνων φαίνεται ότι βγαίνει συνοδηγός από το όχημα της συνοδείας της Ελληνίδας βουλευτή αν και στην αρχή είχε διαρρεύσει ότι δεν υπήρχε συνοδηγός.

Στο βίντεο γίνεται επίσης σαφές ότι ο οδηγός του οχήματος κόβει ταχύτητα αφού η μπάρα είναι κλειστή. Αυτή στάθηκε και η μοιραία κίνηση. Ο Ιάσονας δεν είχε το χρόνο να αντιδράσει και έτσι η μοτοσυκλέτα έπεσε με δύναμη πάνω στο αυτοκίνητο.

It is worth noting that ο αδικοχαμένος Ιάσονας έδωσε ζωή σε έξι ασθενείς με σοβαρά νοσήματα. Οι γονείς του δώρισαν τα όργανα του παιδιού τους, ακόμη και το δέρμα του, σε μια πράξη που συγκίνησε το πανελλήνιο.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Στην Ελλάδα δεν σε κρατάνε επειδή είσαι χρήσιμος, σε κρατάνε επειδή είσαι ακίνδυνος

Αν ζούσε σήμερα ο Βασίλης Ραφαηλίδης θα έλεγε την...

AQUA JEWEL: Ανακοίνωση τροποποίησης δρομολογίων

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το δρομολόγιο...
00:18:21

«Πήγαιναν στον θάνατο με το κεφάλι ψηλά, τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα»

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφικών ντοκουμέντων από την εκτέλεση των...

Όταν ταξιδεύαμε από τα Κύθηρα στη Σμύρνη με ατμόπλοιο

Η πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Οπληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο φέτος,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img