Παρ, 26 Δεκ 2025
15.3 C
Kythera

Τρέλα: Οι Τούρκοι ζητούν τώρα και τα Αντικύθηρα!

Απαιτούν από τον δήμαρχο, Ευστράτιο Χαρχαλάκη, να παραδώσει την εξουσία σε κρατικό αξιωματούχο της Άγκυρας!

Το ακούσαμε και αυτό. Τους Τούρκους να μιλούν για «παράνομη κατοχή» των Αντικυθήρων, στα οποία η Greece έχει εγκαταστήσει δήμαρχο και κατασκευάσει λιμάνι, μη επιτρέποντας στο τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών την τοποθέτηση «κρατικού διαχειριστή» για την διοίκησή του.

Αυτά, είναι μόνο ένα μέρος από τα όσα εξωφρενικά δηλώνει στην ηλεκτρονική έκδοση της «Sözcü Gazetesi», ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Αμύνης, Umit Yalim. 

umit yalim

Στο άρθρο, – στο οποίο τα 3/4 της Κρήτης, καθώς και 14 κοντινά νησιά και βραχονησίδες (μεταξύ των οποίων τα Antikythera και η Γαύδος) απεικονίζονται με την τουρκική σημαία, γίνεται λόγος για ένα νησί (αναφέρεται στα Αντικύθηρα, τα οποία αποκαλεί «Küçük Çuha»), το οποίο ανήκει στην Turkey από τον 19ο αιώνα και το οποίο οι Έλληνες κατέλαβαν, εποίκισαν και εγκατέστησαν και δήμαρχο σε αυτό.

Φυσικά, ο κύριος αυτός, ξεχνάει να αναφέρει ότι τα Αντικύθηρα (μαζί με τα Κύθηρα),  ενσωματώθηκαν στην Ελλάδα, ως κομμάτι του υπό βρετανική κηδεμονία, Ηνωμένου Κράτους των Ιονίων Νήσων, στις 21 Μαΐου του 1864, χωρίς η τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία να διατηρεί κάποια αξίωση στο καθεστώς τους.

Ο Yalim μιλάει για την μέθοδο του εποικισμού που ακολούθησε η Ελλάδα στο νησί (!), συγκρίνοντας τη με την αντίστοιχη που εφάρμοσαν οι Ισραηλινοί στα κατεχόμενα παλεστινιακά εδάφη. Δηλώνει μάλιστα έκπληκτος από το γεγονός ότι ο υπουργός των Εσωτερικών της Τουρκίας, δεν έχει μέχρι σήμερα αντικαταστήσει τον «παράνομο» Έλληνα δήμαρχο, Ευστράτιο Χαρχαλάκη, με Τούρκο διαχειριστή.

Ο Yalim κάνει λόγο για συνολικά 19 «τουρκικά νησιά» και 2 «τουρκικές βραχονησίδες» μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης, τα οποία κατέλαβε η Ελλάδα, μετατρέποντας την «θάλασσα των νήσων» (έτσι επιμένουν να αποκαλούν οι Τούρκοι το Αιγαίο) σε «ελληνική λίμνη».

 

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις προσωπικού στον Δήμο Κυθήρων

Ο Δήμος Κυθήρων προχωρά σε νέες προσλήψεις προσωπικού, μέσω...

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων: Ευχαριστήριο

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων, σε συνεργασία...

Ζελένσκι: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με ευχή να πεθάνει ο Πούτιν

Σε ένα φορτισμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας...

Χριστούγεννα στον κόσμο

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του για...

Στις 39.074 θέσεις η χωρητικότητα στον Βοτανικό

Τα έργα για τη δημιουργία του νέου ποδοσφαιρικού «σπιτιού»...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img