Αιγαίο Πέλαγος τουρκική σημαία Κύθηρα

Το ακούσαμε και αυτό. Τους Τούρκους να μιλούν για «παράνομη κατοχή» των Αντικυθήρων, στα οποία η Ελλάδα έχει εγκαταστήσει δήμαρχο και κατασκευάσει λιμάνι, μη επιτρέποντας στο τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών την τοποθέτηση «κρατικού διαχειριστή» για την διοίκησή του.

Αυτά, είναι μόνο ένα μέρος από τα όσα εξωφρενικά δηλώνει στην ηλεκτρονική έκδοση της «Sözcü Gazetesi», ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Αμύνης, Umit Yalim. 

Στο άρθρο, – στο οποίο τα 3/4 της Κρήτης, καθώς και 14 κοντινά νησιά και βραχονησίδες (μεταξύ των οποίων τα Αντικύθηρα και η Γαύδος) απεικονίζονται με την τουρκική σημαία, γίνεται λόγος για ένα νησί (αναφέρεται στα Αντικύθηρα, τα οποία αποκαλεί «Küçük Çuha»), το οποίο ανήκει στην Τουρκία από τον 19ο αιώνα και το οποίο οι Έλληνες κατέλαβαν, εποίκισαν και εγκατέστησαν και δήμαρχο σε αυτό.

Φυσικά, ο κύριος αυτός, ξεχνάει να αναφέρει ότι τα Αντικύθηρα (μαζί με τα Κύθηρα),  ενσωματώθηκαν στην Ελλάδα, ως κομμάτι του υπό βρετανική κηδεμονία, Ηνωμένου Κράτους των Ιονίων Νήσων, στις 21 Μαΐου του 1864, χωρίς η τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία να διατηρεί κάποια αξίωση στο καθεστώς τους.

Ο Yalim μιλάει για την μέθοδο του εποικισμού που ακολούθησε η Ελλάδα στο νησί (!), συγκρίνοντας τη με την αντίστοιχη που εφάρμοσαν οι Ισραηλινοί στα κατεχόμενα παλεστινιακά εδάφη. Δηλώνει μάλιστα έκπληκτος από το γεγονός ότι ο υπουργός των Εσωτερικών της Τουρκίας, δεν έχει μέχρι σήμερα αντικαταστήσει τον «παράνομο» Έλληνα δήμαρχο, Ευστράτιο Χαρχαλάκη, με Τούρκο διαχειριστή.

Ο Yalim κάνει λόγο για συνολικά 19 «τουρκικά νησιά» και 2 «τουρκικές βραχονησίδες» μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης, τα οποία κατέλαβε η Ελλάδα, μετατρέποντας την «θάλασσα των νήσων» (έτσι επιμένουν να αποκαλούν οι Τούρκοι το Αιγαίο) σε «ελληνική λίμνη».

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three + nineteen =