Παρ, 05 Δεκ 2025
16.4 C
Kythera

Θ. Πλεύρης: Εμβολιασμός, τήρηση μέτρων, ιχνηλάτηση τα μέτρα στα σχολεία

«Το παιδί, αν και κινδυνεύει λιγότερο από τον κορονοϊό, κινδυνεύει και αυτό και σίγουρα προστατεύεται περισσότερο με τον εμβολιασμό από το να αποκτήσει ανοσία μέσω νόσησης», ανέφερε ο ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης.

Εμβολιασμός για τις ηλικίες 12-17, τήρηση μέτρων και κυρίως άμεση ιχνηλάτηση, δηλαδή από την πρώτη στιγμή που θα εντοπίζεται κρούσμα θα γίνεται αμέσως έλεγχος, είναι τα μέτρα στα σχολεία για την αποφυγή διασποράς τα οποία συζήτησε ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, με την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, όπως ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Antenna.

«Είμαστε σε πλήρη συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας για να περιορίσουμε στο ελάχιστο τυχόν διασπορά στα σχολεία της χώρας», επισήμανε και προσέθεσε: «Ήρθαμε σε συνεννόηση με όλες τις Παιδιατρικές Ενώσεις, παρουσία και του πρωθυπουργού, όσον αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών. Ζητήσαμε από τους παιδιάτρους να ενημερώσουν τους γονείς και αυτό που μας εξήγησαν είναι ότι το παιδί, αν και κινδυνεύει λιγότερο από τον κορονοϊό, κινδυνεύει και αυτό και σίγουρα προστατεύεται περισσότερο με τον εμβολιασμό από το να αποκτήσει ανοσία μέσω νόσησης. Όσον αφορά τις νοσηλείες παιδιών, στο υπουργείο Υγείας ήδη έχουμε καταρτίσει ένα σχέδιο που περιλαμβάνει επιπλέον παιδιατρικές κλίνες Covid, εάν και εφόσον χρειαστούν, στα νοσοκομεία του ΕΣΥ αλλά και στις κλινικές καθώς είμαστε σε συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα».

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι «πάμε να διευρύνουμε το μοντέλο εμβολιασμού με την εμπλοκή των ιδιωτών γιατρών, τους οποίους πληρώνει το κράτος για τους εμβολιασμούς που θα πραγματοποιούν».

Τέλος, σημείωσε πως «στις μεγαλύτερες ηλικίες -άνω των 60 ετών- έχει εμβολιαστεί το 79% του πληθυσμού. Προφανώς κάποιος που ανήκει σε αυτή την ηλικιακή ομάδα και δεν έχει εμβολιαστεί, είναι πάρα πολύ δύσκολο να πειστεί τώρα. Η στόχευσή μας, λοιπόν, είναι το ποσοστό που έχουμε σε αυτές τις ηλικίες να αρχίσουμε να το προσεγγίζουμε και στους πιο νέους, έτσι ώστε σε μικρό χρονικό διάστημα να έχουμε καταφέρει να εμβολιάσουμε το 70%-80% του γενικού πληθυσμού.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων: Ευχαριστήριο για δωρεά

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων ευχαριστεί θερμά...
00:01:08

Πλημμυρισμένα σπίτια στη Νέα Πέραμο

Με μεγάλη ένταση συνεχίζεται η κακοκαιρία "BYRON" που πλήττει...
00:08:23

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισε η Λακωνία

Στιγμές αγωνίας ζουν κάτοικοι της Λακωνίας τις τελευταίες ώρες,...

«Ελεύθερα Κύθηρα»: Καυστική παρέμβαση για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής

Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» επανέρχεται με σκληρή κριτική, κάνοντας...

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img