Στην Κύπρο αύριο ο Δένδιας, ελληνικές φρεγάτες και F-16 στο νησί

Στη δίνη ενός πολέμου, που ολοένα και εξαπλώνεται, βρίσκεται η Μέση Ανατολή, μετά την επιχείρηση ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν το περασμένο Σάββατο (03/03), με την Τεχεράνη να «απαντά» με εκατοντάδες πυραυλικές επιθέσεις σε Ντουμπάι, Κατάρ, Μπαχρέιν και άλλες περιοχές. Η σύρραξη σήμερα, Δευτέρα (02/03) κλιμακώνεται, μετά και τα χτυπήματα της Χεζμπολάχ, ενώ συναγερμός έχει σημάνει και στην Κύπρο ύστερα από πλήγματα με drone στις Βρετανικές Βάσεις στο Ακρωτήρι.

Οι Βάσεις αλλά και το αεροδρόμιο της Πάφου εκκενώθηκαν, ενώ αύριο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μεταβαίνει στο νησί. Μάλιστα, νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ άμεσα αποστέλλονται στην Κύπρο ο «Κίμων» και άλλη μία ελληνική φρεγάτα καθώς και ζεύγος F-16.

Το «μέτωπο» διευρύνεται, εντείνοντας τις ανησυχίες για γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή, με το Ισραήλ να βομβαρδίζει Ιράν και Λίβανο, ενώ οι Φρουροί της Επανάστασης χτύπησαν το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η Χεζμπολάχ εκτόξευσε πυραύλους και drones. «Απαντώντας», ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έπληξε τη Χεζμπολάχ «από άκρη σ’ άκρη» του Λιβάνου.

Μάλιστα, λίγο αργότερα ισραηλινή πηγή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για «χερσαία επίθεση» στο Λίβανο. «Καμία ασυλία για τη Χεζμπολάχ», είπε.

Από την πλευρά του, το Ιράν απειλεί πως θα χτυπήσει όλες τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή, μετά τον θάνατο του Χαμενεϊ.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, χτυπήθηκε και πετρελαϊκή εταιρεία στη Σαουδική Αραβία. Πηγές του υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας έκαναν λόγο για δύο drone που «προσπάθησαν να επιτεθούν» στο διυλιστήριο Ρας Τανούρα, αλλά αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μια «μικρή» φωτιά προκλήθηκε ως αποτέλεσμα της πτώσης των συντριμμιών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αναχαίτισης.

Στο πολεμικό αυτό πλαίσιο, κλυδωνισμοί καταγράφονται και στα χρηματιστηριακά ταμπλό. Η Ασία έκλεισε πτωτικά, με απώλειες άνοιξαν οι ευρωαγορές, με sell off το Χρηματιστήριο Αθηνών. Άλμα για το πετρέλαιο πάνω από τα 80 δολάρια, με τους αναλυτές να εκτιμούν εκτίναξή του στα 100 δολάρια. Ασφαλές επενδυτικό «καταφύγιο» ο χρυσός, ενώ εκτινάσσονται οι τιμές και στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

LEAVE A REPLY

Enter your comment!
please enter your name here

News Feed

Blues, Rock & Soul βραδιά με τους “Pair of Sneakers” στο Astikon

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία υπόσχεται το συγκρότημα Pair of...

Άλιμος: Ανοιχτή διαβούλευση για το μέλλον του Πνευματικού Κέντρου Κυθηρίων

Σε δημόσια ενημέρωση καλεί τους κατοίκους ο Δήμος Αλίμου...

Ο επιτυχημένος ετήσιος χορός της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς – Αθηνών

Το Σάββατο 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο...

Διακήρυξη Δημοπρασίας για την Εκμίσθωση Παραλιών στα Κύθηρα (2026-2028)

Σύμφωνα με τη νέα διακήρυξη που εξέδωσε η Επιτροπή...

Κρήτη: Δραματική μείωση της παραγωγής ελαιολάδου – Σχεδόν 90% κάτω στο Β. Ηράκλειο

Σοκ προκαλούν οι αριθμοί φέτος για την παραγωγή ελαιολάδου στην Κρήτη,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img