Πέμ, 15 Ιαν 2026
12.1 C
Kythera

ΠΝΟ: 24ωρη απεργία στα πλοία την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

Αντιδράσεις για την ασφάλεια των θαλάσσιων ενδομεταφορών και το δυστύχημα στα Τέμπη

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) for the Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου. Η απεργία θα ξεκινήσει τα ξημερώματα στις 00:01 και θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας (24:00), προκαλώντας σημαντικές επιπτώσεις στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, που συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε τη νέα κινητοποίηση ως αντίδραση σε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των θαλάσσιων ενδομεταφορών, αλλά και ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο επανέφερε στο προσκήνιο την ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους και βελτίωση των μέτρων ασφαλείας στις μεταφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΠΝΟ αναμένεται να αποστείλει εξώδικα εντός των επόμενων ημερών, στα οποία θα τοποθετείται αναλυτικά για τα ανοιχτά ζητήματα στον χώρο της ναυτιλίας, ζητώντας εγγυήσεις για τη διασφάλιση των συνθηκών εργασίας των ναυτικών and the αποτελεσματικότερη προστασία των επιβατών στις θαλάσσιες μεταφορές.

Η απεργία της ΠΝΟ αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σε όλη τη χώρα, επηρεάζοντας τη σύνδεση της ηπειρωτικής Ελλάδας με τα νησιά. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν την Παρασκευή καλούνται να επικοινωνήσουν με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για πιθανές τροποποιήσεις ή ακυρώσεις στα δρομολόγιά τους.

Η κινητοποίηση των ναυτικών προστίθεται σε ένα γενικότερο κλίμα αναταραχής στον τομέα των μεταφορών, με εργατικά σωματεία να καταγγέλλουν ελλείψεις στον έλεγχο της ασφάλειας και να ζητούν άμεσες κυβερνητικές παρεμβάσεις για την προστασία των επιβατών και των εργαζομένων.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Σε «Ψηφιακό θόρυβο» οφείλεται το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών

Σε «ψηφιακό θόρυβο», ο οποίος προκλήθηκε, λόγω αποσυγχρονισμού, σε...
00:02:43

Κυρ. Μητσοτάκης: Πολύ ουσιαστική, ειλικρινής και παραγωγική η συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών

«Η σημερινή, πολύ ουσιαστική και ειλικρινής συνάντηση με εκπροσώπους...
02:28:40

Αγία Πελαγία στο επίκεντρο της Λογοδοσίας της Περιφέρειας Αττικής

Με αναφορά στην Αγία Πελαγία Κυθήρων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη...

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κυθήρων

Την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κυθήρων...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img