Πέμ, 25 Δεκ 2025
15.3 C
Kythera

Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος: Ζητά απαντήσεις για την πυρκαγιά της 26ης Ιουλίου

Με αιχμηρό δελτίο Τύπου η δημοτική παράταξη «Όλοι Μαζί, Κύθηρα–Αντικύθηρα» θέτει ξανά στο προσκήνιο την ανάγκη λογοδοσίας για την καταστροφική πυρκαγιά της 26ης Ιουλίου 2025.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, κατέθεσε επίσημη ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας απαντήσεις για την έλλειψη αντιπυρικών ζωνών, οι οποίες είχαν προβλεφθεί και χρηματοδοτηθεί αλλά δεν υλοποιήθηκαν. Παράλληλα, ρωτά ποια μέτρα είχε λάβει η Δημοτική Αρχή για την πρόληψη πυρκαγιών και ποια στρατηγική προτίθεται να εφαρμόσει ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοιχες παραλείψεις.

Η παράταξη υπενθυμίζει ότι η προγραμματισμένη συνεδρίαση λογοδοσίας του Αυγούστου ακυρώθηκε με απόφαση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη δικαιολογία «φόρτου εργασίας των υπηρεσιών για τη συλλογή στοιχείων», και 20 ημέρες μετά δεν έχει ακόμη επαναπρογραμματιστεί.

Η ερώτηση του κ. Μεγαλοκονόμου, όπως σημειώνεται, εκφράζει την αγωνία της κοινωνίας των Κυθήρων και αναδεικνύει το αίτημα των πολιτών για διαφάνεια, υπευθυνότητα και ουσιαστική ενημέρωση.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου:

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος απαιτεί απαντήσεις για την πυρκαγιά της 26ης Ιουλίου. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν. 

Η Λογοδοσία του Αυγούστου ακυρώθηκε με απόφαση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και, είκοσι (20) ημέρες μετά, δεν έχει προγραμματιστεί εκ νέου. Η δικαιολογία που προβλήθηκε ήταν ο “φόρτος εργασίας των υπηρεσιών για τη συλλογή στοιχείων”.

Η παράταξή μας δημοσιοποιεί σήμερα την ερώτηση που κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξής μας, κ. Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, ώστε να ενημερωθεί η κοινωνία των Κυθήρων για τα κρίσιμα ζητήματα που τέθηκαν και παραμένουν αναπάντητα.

Ερώτηση 2 – Πυροπροστασία – Πυρκαγιά 26ης Ιουλίου (κ. Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος)

Λαμβάνοντας υπόψη την καταστροφική πυρκαγιά της 26ης Ιουλίου 2025 και την έλλειψη ζωνών πυρασφάλειας που είχαν προβλεφθεί και χρηματοδοτηθεί:

  • ποια μέτρα έλαβε η Δημοτική Αρχή τους προηγούμενους μήνες για την πρόληψη πυρκαγιών;
  • ποια είναι η στρατηγική της ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοιχες παραλείψεις στο μέλλον;

Η ερώτηση του κ. Παναγιώτη Μεγαλοκονόμου εκφράζει την αγωνία της κοινωνίας και αναδεικνύει την ανάγκη για σαφείς και υπεύθυνες απαντήσεις. Οι πολίτες των Κυθήρων δικαιούνται διαφάνεια και πλήρη ενημέρωση, ακόμη κι όταν οι διαδικασίες λογοδοσίας καθυστερούν.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

LEAVE A REPLY

Enter your comment!
please enter your name here

News Feed

Ζελένσκι: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με ευχή να πεθάνει ο Πούτιν

Σε ένα φορτισμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας...

Χριστούγεννα στον κόσμο

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του για...

Στις 39.074 θέσεις η χωρητικότητα στον Βοτανικό

Τα έργα για τη δημιουργία του νέου ποδοσφαιρικού «σπιτιού»...
00:06:33

Ο Ολυμπιακός στις 100 πιο ακριβές ομάδες σε όλο τον κόσμο

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ανάμεσα στους 100 πιο ακριβούς συλλόγους...

Η εκεχειρία στη Γάζα επαναφέρει διστακτικά το πνεύμα των Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ

Υπό τους ήχους γκάιντας και τυμπάνων, Παλαιστίνιοι πρόσκοποι παρέλασαν...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img