Τετ, 18 Φεβ 2026
12.7 C
Kythera

Μεσανατολικό, οικονομία και μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη- Κασσελάκη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη. Στην αρχή της συνάντησης, μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Κασσελάκη για την εκλογή του, του ευχήθηκε καλό μήνα και τον ρώτησε εάν έχει προσαρμοστεί στους καινούργιους χώρους.

«Στη Βουλή όχι ακόμα, αλλά μια μέρα εύχομαι πλήρως. Στο κομματικό περιβάλλον, όμως, σίγουρα. Και στην Ελλάδα», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρόσθεσε: «Και στην Ελλάδα, που όπως ξέρετε έχουμε ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους πίσω. Είναι εθνική ευθύνη. Είναι εθνικό στοίχημα. Οι απόδημοι να μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα τους σε μια χώρα με ισονομία και ισοπολιτεία».

«Έχουμε κάνει μια καλή αρχή με το νομοσχέδιο το οποίο δίνει πια τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους της πατρίδας μας και κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους και νομίζω ότι σε αυτό τουλάχιστον έχουμε ένα εθνικό χρέος όλα τα κόμματα να κινητοποιήσουμε τους Έλληνες αυτούς», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Αυτό όμως είναι ένα δικαίωμα στο εκλέγειν και όχι στο εκλέγεσθαι. Και πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να δώσουμε περιφέρειες στους ομογενείς ώστε να μπορέσουν να εκλέγουν οι ίδιοι εκπροσώπους της δικής τους κοινότητας», αντέτεινε ο κ. Κασσελάκης.

«Αυτά θα τα συζητήσουμε. Ο εκλογικός νόμος ενόψει των εκλογών είναι καθορισμένος και προφανώς το δικαίωμα του εκλέγεσθαι το έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης. Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και φαντάζομαι ότι αυτό ανάμεσα σε πολλά άλλα θα το συζητήσουμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο Έλληνας πολίτης στο εξωτερικό δεν το έχει», ανέφερε ξανά ο κ. Κασσελάκης πριν κλείσουν οι κάμερες και ξεκινήσει η συνάντηση.

Κ. Τζ.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Στην Ελλάδα δεν σε κρατάνε επειδή είσαι χρήσιμος, σε κρατάνε επειδή είσαι ακίνδυνος

Αν ζούσε σήμερα ο Βασίλης Ραφαηλίδης θα έλεγε την...

AQUA JEWEL: Ανακοίνωση τροποποίησης δρομολογίων

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το δρομολόγιο...
00:18:21

«Πήγαιναν στον θάνατο με το κεφάλι ψηλά, τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα»

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφικών ντοκουμέντων από την εκτέλεση των...

Όταν ταξιδεύαμε από τα Κύθηρα στη Σμύρνη με ατμόπλοιο

Η πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Οπληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο φέτος,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img