Δευ, 16 Ιου 2025
22.2 C
Cythera

Μεσανατολικό, οικονομία και μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη- Κασσελάκη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη. Στην αρχή της συνάντησης, μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Κασσελάκη για την εκλογή του, του ευχήθηκε καλό μήνα και τον ρώτησε εάν έχει προσαρμοστεί στους καινούργιους χώρους.

«Στη Βουλή όχι ακόμα, αλλά μια μέρα εύχομαι πλήρως. Στο κομματικό περιβάλλον, όμως, σίγουρα. Και στην Ελλάδα», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρόσθεσε: «Και στην Ελλάδα, που όπως ξέρετε έχουμε ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους πίσω. Είναι εθνική ευθύνη. Είναι εθνικό στοίχημα. Οι απόδημοι να μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα τους σε μια χώρα με ισονομία και ισοπολιτεία».

«Έχουμε κάνει μια καλή αρχή με το νομοσχέδιο το οποίο δίνει πια τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους της πατρίδας μας και κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους και νομίζω ότι σε αυτό τουλάχιστον έχουμε ένα εθνικό χρέος όλα τα κόμματα να κινητοποιήσουμε τους Έλληνες αυτούς», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Αυτό όμως είναι ένα δικαίωμα στο εκλέγειν και όχι στο εκλέγεσθαι. Και πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να δώσουμε περιφέρειες στους ομογενείς ώστε να μπορέσουν να εκλέγουν οι ίδιοι εκπροσώπους της δικής τους κοινότητας», αντέτεινε ο κ. Κασσελάκης.

«Αυτά θα τα συζητήσουμε. Ο εκλογικός νόμος ενόψει των εκλογών είναι καθορισμένος και προφανώς το δικαίωμα του εκλέγεσθαι το έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης. Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και φαντάζομαι ότι αυτό ανάμεσα σε πολλά άλλα θα το συζητήσουμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο Έλληνας πολίτης στο εξωτερικό δεν το έχει», ανέφερε ξανά ο κ. Κασσελάκης πριν κλείσουν οι κάμερες και ξεκινήσει η συνάντηση.

Κ. Τζ.

Δημοφιλή Άρθρα

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων και Καθολικών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη με τους Καθολικούς μέχρι...

Ανοίγει τον Ιούλιο: Το Liofyto Camping σας περιμένει στα Κύθηρα!

Αυτό το καλοκαίρι, στα Κύθηρα, κάτι ξεχωριστό ανθίζει ανάμεσα...

Έφτασε το μεγάλο Basketball Camp του ΝΑΟΚ με την Giannakis Academy

Στα Κύθηρα καταφθάνει ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτης...

Ανακοινώθηκαν τα νέα δρομολόγια του Aqua Jewel για το 2025

Το πλοίο Aqua Jewel, που συνδέει τον Πειραιά με...

Aqua Jewel – Δρομολόγια Καλοκαιριού 2025

Το Aqua Jewel συνδέει τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα, την...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img