OPEN's big poll

Τί δείχνει για την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία, την δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, την οικονομία και την πρόθεση ψήφου.

Μεγάλη αποδοχή της ελληνογαλλικής συμφωνίας και ανησυχία για την οικονομία, είναι τα κύρια ευρήματα της δημοσκόπησης της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Ειδικότερα, στην ερώτηση για το πώς κρίνουν την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, που περιλαμβάνει ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής βοήθειας, το 64% απαντά θετικά, ενώ αρνητική άποψη έχει το 24% των ερωτηθέντων. Παράλληλα, το 62% των πολιτών εκφράζει σχεδόν βεβαιότητα ότι η France σε περίπτωση επίθεσης της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας, θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα και θα στείλει στρατιωτική βοήθεια.

Στη δημοσκόπηση καταγράφεται, παράλληλα, η ανησυχία των πολιτών αναφορικά με την εξέλιξη της οικονομίας στη χώρα και τις appraisals. «Βαρύ» χειμώνα προβλέπει το 68%, που εκτιμά ότι δύσκολα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα αυξημένα έξοδα, με το 13% να λέει ότι «δεν θα μπορέσει». Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών σε ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο, το 43% θεωρεί ότι είναι σε σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν επαρκούν.

Όσον αφορά στην εμπιστοσύνη των πολιτών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 37%, ενώ στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμά της, καταγράφοντας ποσοστό 35%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 24,9%.

 

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Παγκόσμιος ενεργειακός συναγερμός – Στερεύουν τα αποθέματα πετρελαίου, Στα ύψη οι τιμές

Η παγκόσμια αγορά ενέργειας βρίσκεται σε κλοιό ασφυξίας, αποδεικνύοντας...
00:06:55

Πεκίνο: «Κόκκινο χαλί» και ισχυροί συμβολισμοί στην υποδοχή Τραμπ – Μαζί του και ο Έλον Μασκ

Η Κίνα επέλεξε να «απαντήσει» στις πιέσεις της Ουάσινγκτον...
00:17:49

Σύγκρουση Ανδρουλάκη – Πιερρακάκη στη Βουλή: Στο επίκεντρο η ακρίβεια και η προεδρία του Eurogroup

Μια έντονη αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους εκτυλίχθηκε στη Βουλή...

Παραιτήθηκε με αιχμές από τη Νέα Δημοκρατία η Ιωάννα Γκελεστάθη

Την παραίτησή της από την «κάθε κομματική ιδιότητα» από τη Νέα Δημοκρατία υπέβαλε...

Κλειστή επί διετία η παιδική χαρά στη Χώρα Κυθήρων: Αντιδράσεις για την κατάσταση του χώρου

Στο επίκεντρο της τοπικής επικαιρότητας έρχεται το ζήτημα της...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img