Παρ, 26 Δεκ 2025
14.7 C
Kythera

Η Κεραμέως συσπειρώνει τους εκπαιδευτικούς: Οργή και μεγάλη συμμετοχή στην απεργία

Πολύ μεγάλη αναμένεται να είναι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην 24ωρη σημερινή απεργία κόντρα στις μεθοδεύσεις Κεραμέως. Μετωπική στο εφετείο.

Αν κάτι έχει καταφέρει η Niki Kerameos με τις τελευταίες νομικές κινήσεις της εναντίον των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών, είναι να συσπειρώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους δασκάλους και τους καθηγητές της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σημερινή (11/10) 24ωρη απεργία, δήλωσαν ότι θα απεργήσουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι μέχρι στιγμής σπανίως επέλεγαν την απεργία ως μέσο πάλης και διεκδίκησης.

“Ο βαθμός συσπείρωσης στις τάξεις μας είναι πια πολύ μεγάλος. Δεν θα ήθελα να μιλήσω με ποσοστά, ωστόσο μπορώ να πω ότι ελάχιστα σχολεία θα λειτουργήσουν”, έλεγε στο NEWS 24/7 εκπαιδευτική πηγή με γνώση της κατάστασης.

Η μεγάλη μάχη στο εφετείο

Η αντιπαράθεση σήμερα θα είναι και νομική. Το πρωί θα αρχίσει η εκδίκαση της αντέφεσης που έχει καταθέσει το Υπουργείο Παιδείας στην έφεση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών για την απεργία-αποχή που πρωτοδίκως κηρύχθηκε παράνομη.

Οι εκπαιδευτικοί δίνουν ραντεβού για τις 11:30 έξω από το εφετείο όπου και θα διαμαρτυρηθούν για τις τελευταίες μεθοδεύσεις Κεραμέως, η οποία επιχειρεί να ποινικοποιήσει τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις δασκάλων και καθηγητών.

Η απόφαση αναμένεται μάλλον την Τρίτη αλλά με τη σπουδή που δείχνει εσχάτως η δικαιοσύνη για αποφάσεις που έχουν να κάνουν με απεργίες, δεν αποκλείεται η ανακοίνωση να έρθει ακόμα και το βράδυ της Δευτέρας.

Θυμίζουμε, ότι η έφεση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ήταν προγραμματισμένο να εκδικαστεί στις 25 Ιανουαρίου του 2022. Με την αντέφεση του Υπουργείου, η εκδίκαση ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες, στο σήμερα και μάλιστα συμπέφτει με την απεργία των εκπαιδευτικών.

Δάσκαλοι και καθηγητές διαμαρτύρονται, υποστηρίζοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, θα οδηγήσει σε κατηγοριοποίηση των σχολείων σε “καλά” και “κακά” κάτι που έγινε τη δεκαετία του 80 στη Μεγάλη Βρετανία και έκλεισαν τα μισά σχολεία στις εργατικές συνοικίες των μεγάλων πόλεων”.

Στη συγκέντρωση στο εφετείο καλούν η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις προσωπικού στον Δήμο Κυθήρων

Ο Δήμος Κυθήρων προχωρά σε νέες προσλήψεις προσωπικού, μέσω...

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων: Ευχαριστήριο

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων, σε συνεργασία...

Ζελένσκι: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με ευχή να πεθάνει ο Πούτιν

Σε ένα φορτισμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας...

Χριστούγεννα στον κόσμο

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του για...

Στις 39.074 θέσεις η χωρητικότητα στον Βοτανικό

Τα έργα για τη δημιουργία του νέου ποδοσφαιρικού «σπιτιού»...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img