Wed, 18 Feb 2026
14 C
Kythera

K. Mitsotakis: Increased electricity bills to be paid in installments

«Πρέπει να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Tην έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στη στήριξη των νοικοκυριών και ιδιαίτερα των ευάλωτων όσον αφορά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και το κόστος της θέρμανσης τον χειμώνα που έρχεται, τόνισε ο πρωθυπουργός, Kyriakos Mitsotakis κατά τη συνάντησή του με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά in Maximos Mansion.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι «τα μέτρα τα οποία προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κινούνται ακριβώς στην κατεύθυνση των ήδη νομοθετημένων πρωτοβουλιών της ελληνικής κυβέρνησης “να χρησιμοποιήσουμε εθνικούς πόρους, αλλά και πόρους που απορρέουν από το σύστημα εκπομπών των ρύπων, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τα νοικοκυριά, να δουν όσο το δυνατόν μικρότερες αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος”.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε το ζήτημα της αύξησης των τιμών της ενέργειας και ο συντονισμός των δράσεων εντός ΕΕ για τη στήριξη των νοικοκυριών, καθώς επίσης και θέματα που αφορούν στο χαρτοφυλάκιό του κ. Σχοινά.

«Κρατώ από τις παρατηρήσεις της Επιτροπής κάτι το οποίο το θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό και θα το υιοθετήσουμε και εμείς: Την δυνατότητα, να μπορέσουν οι συμπολίτες μας, οι οποίοι θα δουν ενδεχομένως μία απότομη αύξηση στο κόστος θέρμανσης, να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, μέσω ενός συστήματος ρυθμίσεων, έτσι ώστε να μην είναι πολύ μεγάλη η οικονομική επιβάρυνση κατά τη διάρκεια του χειμώνα», τόνισε ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων.

“Θέλω να σας ενημερώσω ότι τα μέτρα τα οποία προτείνει η Επιτροπή, κινούνται ακριβώς στην κατεύθυνση των ήδη νομοθετημένων πρωτοβουλιών της ελληνικής κυβέρνησης, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε εθνικούς πόρους, αλλά και πόρους που απορρέουν από το σύστημα εκπομπών των ρύπων, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τα νοικοκυριά, να δουν όσο το δυνατόν μικρότερες αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και να στηρίξουμε βέβαια και κυρίως τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά, για να μειώσουμε το κόστος της θέρμανσης για το χειμώνα που έρχεται”, ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

«Nα ενισχύσουμε τη μετάβαση στις ΑΕΠ»

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, πρέπει να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη μετάβαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ενώ εκτίμησε ότι θα πρέπει να εξεταστούν προτάσεις «όπως η δυνατότητα αγοράς φυσικού αερίου, ως Ευρωπαϊκή Ένωση” και διευκρίνισε: “Να ξανακάνουμε δηλαδή στο φυσικό αέριο, αυτό το οποίο κάναμε εξαιρετικά επιτυχημένα στα εμβόλια».

Από την πλευρά του, ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι «είναι ένα πρόβλημα πλανητικό, δεν είναι μόνο πρόβλημα ευρωπαϊκό, αλλά φυσικά η Ευρώπη καλείται να το αντιμετωπίσει συνολικά».

Πρόσθεσε ότι «είναι ευτυχής η συγκυρία, αφενός ότι το περιεχόμενο των προτάσεών μας συνδέεται άμεσα και με τις πρωτοβουλίες τις ελληνικές, τις γαλλικές και τις ισπανικές, αλλά και με το γεγονός ότι την επόμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής, ακόμα μία φορά η ευρωπαϊκή ηγεσία είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μόνο η κοινή ευρωπαϊκή δράση βοηθάει να βγούμε συνολικά από το πρόβλημα».

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πρώτη αποτίμηση όσων επιτεύχθηκαν στα δύο χρόνια από τότε που ανέλαβε την ευθύνη της Αντιπροεδρίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σημειώνει ότι «έχει γίνει μία πολύ σπουδαία δουλειά» και να κλείνει με μια αναφορά στη χθεσινή εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής»:

«Μιας και χθες είχαμε μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, η οποία τίμησε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και αναγνώρισε την τεράστια συμβολή του στην είσοδο της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, είναι πάντα μία ευκαιρία να θυμόμαστε πόσα πολλά προσφέρει η Ευρώπη και πόσα ακόμη περισσότερα μπορεί να προσφέρει σε μία χώρα σαν την Ελλάδα».

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

In Greece they don't keep you because you are useful, they keep you because you are harmless

If Vassilis Rafailidis were alive today, he would say the...

AQUA JEWEL: Announcement of itinerary modification

We would like to inform you that due to adverse weather conditions the route...
00:18:21

«They went to their deaths with their heads held high, singing and shouting slogans»

The release of the photographic documents of the execution of the...

When we travelled from Kythera to Smyrna by steamer

The recent agreement between Mitsotakis and Erdoğan on the ferry connection...

ELSTAT: Inflation in Greece at 2.5%

Inflation in Greece rose 2.5% in January this year,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img