Παρ, 26 Δεκ 2025
15.2 C
Kythera

F/B: Πότε, πώς και με τι θα ταξιδέψει το F/B “Κεφαλονιά”

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο «ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» θα πραγματοποιήσει έκτακτο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά προς τα Κύθηρα την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025 και ώρα 10.00πμ. Το δρομολόγιο αυτό αφορά αποκλειστικά τη μεταφορά φορτηγών οχημάτων, με στόχο την τροφοδοσία του νησιού, το οποίο έχει βρεθεί αντιμέτωπο με σοβαρά προβλήματα ακτοπλοϊκής απομόνωσης το τελευταίο διάστημα.

Η απόφαση για την εκτέλεση του συγκεκριμένου δρομολογίου έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για τα Κύθηρα, καθώς η διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης έχει προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις σε αγαθά και προϊόντα πρώτης ανάγκης. Οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι του νησιού έχουν εκφράσει την αγωνία και την οργή τους για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς η διακοπή των τακτικών δρομολογίων έχει οδηγήσει σε καθυστερήσεις στις προμήθειες.

Παρά το γεγονός ότι το αυριανό δρομολόγιο θα καλύψει μέρος των αναγκών, το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνει τη μεταφορά επιβατών αφήνει αναπάντητα ερωτήματα για τη συνολική αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για το πότε θα επανέλθουν τα κανονικά δρομολόγια.

Η τοπική κοινωνία συνεχίζει να πιέζει τις αρμόδιες αρχές για άμεση και βιώσιμη λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα, το οποίο έχει πλήξει όχι μόνο την καθημερινότητα των κατοίκων, αλλά και την τοπική οικονομία. Η έλλειψη αξιόπιστης σύνδεσης με τον Πειραιά και την ηπειρωτική Ελλάδα δημιουργεί εμπόδια στις επιχειρήσεις, στον τουρισμό και στις μετακινήσεις των κατοίκων.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις προσωπικού στον Δήμο Κυθήρων

Ο Δήμος Κυθήρων προχωρά σε νέες προσλήψεις προσωπικού, μέσω...

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων: Ευχαριστήριο

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων, σε συνεργασία...

Ζελένσκι: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με ευχή να πεθάνει ο Πούτιν

Σε ένα φορτισμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας...

Χριστούγεννα στον κόσμο

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του για...

Στις 39.074 θέσεις η χωρητικότητα στον Βοτανικό

Τα έργα για τη δημιουργία του νέου ποδοσφαιρικού «σπιτιού»...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img