Πέμ, 15 Ιαν 2026
14.6 C
Kythera

EL.PE: Hydrocarbon exploration continues in the Ionian Sea

Σε επεξεργασία και αξιολόγηση των δεδομένων που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές Ιόνιο και Κυπαρισσιακός κόλπος, που ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο, προχωρά τώρα ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων. Στη συνέχεια σε ορίζοντα 6-12 μηνών θα προσδιοριστούν οι μικρότερης έκτασης θαλάσσιες περιοχές, όπου θα γίνουν μεγαλύτερης ευκρίνειας (τρισδιάστατες) σεισμικές έρευνες (που θα αποκαλύψουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τη θέση και το μέγεθος των πιθανών κοιτασμάτων).

Αυτά ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης, στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα εγκαίνια του φωτοβολταϊκού πάρκου του ομίλου στην Κοζάνη. Ο κ. Σιάμισιης ξεκαθάρισε ότι ο όμιλος ενδιαφέρεται μόνο για natural gas και μόνο σε θαλάσσιες (όχι χερσαίες) περιοχές και για τον λόγο αυτό δεν προχώρησε η γεώτρηση στον Δυτικό Πατραϊκό κόλπο, όπου οι εκτιμήσεις από τις έρευνες ανέφεραν την ύπαρξη πετρελαίου.

Η ολοκλήρωση των σεισμικών ερευνών στις περιοχές του Ιονίου θα επιτρέψει και την προσέλκυση πιθανών ενδιαφερομένων επενδυτών σε Κοινοπραξίες για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, καθώς οι προηγούμενοι αποχώρησαν.

Σε ερώτηση για τις προοπτικές των περιοχών δυτικά και νοτιοδυτικά της Crete που επίσης έχουν παραχωρηθεί για έρευνες υδρογονανθράκων, ο κ. Σιάμισιης ανέφερε πως δεν μπορεί να προχωρήσουν επενδύσεις αν δεν λήξει η δικαστική εκκρεμότητα με την προσβολή των περιβαλοντικών μελετών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Με την εξάλειψη των τυπικών εμποδίων θα προχωρήσουμε είτε με τους ίδιους, είτε με άλλους συνεταίρους, είτε μόνοι μας. Σημασία σε αυτές τις περιοχές όπου τα θαλάσσια βάθη είναι μεγάλα, έχει η τεχνογνωσία», τόνισε ο κ. Σιάμισιης. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές λόγω των σημαντικών ανακαλύψεων που προηγήθηκαν σε Αίγυπτο και Ανατολική Μεσόγειο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου τόνισε ότι, καθώς οι μονάδες φυσικού αερίου θα λειτουργούν ως μονάδες βάσης, είναι σωστή η πολιτική να μην υπάρχει εξάρτηση από συγκεκριμένους παραγωγούς. «Αντί να εισάγουμε φυσικό αέριο για να παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια, θα αξιοποιούμε τα εγχώρια κοιτάσματα», είπε.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Ντόναλντ Τραμπ: Εις το όνομα του δολαρίου και της ηγεμονίας των ΗΠΑ

Η αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα είχε πολλαπλούς στόχους. Πρώτον,...

Συνάντηση Σουρή – Σκέμπερη στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σίδνεϊ

Στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σύδνεϋ πραγματοποιήθηκε συνάντηση...
02:25:31

Στην υποδοχή της φρεγάτας «Κίμων» Κυρ. Μητσοτάκης, Ν. Δένδιας, Κ. Τασούλας

Ο «Κίμων», η πρώτη φρεγάτα κλάσης FDI HN «Belharra»-...

Δήμος Κυθήρων: Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης της γεωργίας

Σας ενημερώνουμε για την Προδημοσίευση της Πρόσκλησης για την...

Η Ελλάδα σε ένα κόσμο που κυριαρχεί το δίκαιο του ισχυρού

Όπως έχω επισημάνει σε προηγούμενο άρθρο μου, με τίτλο...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img