Παρ, 05 Δεκ 2025
16.2 C
Kythera

Δήμαρχος Τήλου: «Αφήστε μας να ζήσουμε στα νησιά μας, θέλουμε γιατρούς ειδικευμένους»!

Αποκαλυπτική και καθηλωτική ήταν η παρέμβαση της δημάρχου Τήλου Μαρίας Καμμά-Αλιφέρη στο Ετήσιο Συνέδριο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο11-12 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει το otavoice.gr, η κ. Καμμά κατά την δεύτερη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου, διέκοψε την ροή του προγράμματος και αναφέρθηκε ιδιαίτερα φορτισμένη στο θέμα υγειονομικής κάλυψης των νησιών, αποκαλύπτοντας την «γύμνια» του κράτους, που παρέλασε το διήμερο και παρουσίαζε μια μαγική εικόνα.

Μεταξύ άλλων η δήμαρχος δήλωσε οργισμένη: «Η τηλειατρική δεν είναι λύση, να τελειώνει αυτό το παραμύθι. Η Τήλος εφάρμοσε με τον Αλιφέρη την τηλειατρική την δεκαετία του 90 σε συνεργασία με την Πίζα και με το νοσοκομείο της Ρόδου που τότε είχε πληθώρα ιατρών. Σήμερα που τα νοσοκομεία αποψιλώθηκαν, με ποιον θα κάνω τηλειατρική με τον 24χρονο αγροτικό ιατρό;

Έχουν περάσει 53 χρόνια από τότε που η οικογένεια μου έχει θυσιάσει παιδί, γιατί γεννήθηκε στην Τήλο, όπως θυσίασε και η οικογένεια τπυ περιφερειάρχη Χατζημάρκου.

Έχω δει να πεθαίνουν δίπλα μου άνθρωποι αβοήθητοι γιατί δεν πέρναγε καράβι, γιατί δεν υπήρχε ελικοδρόμιο. Να τελειώνει το παραμύθι, σας παρακαλώ. Θέλουμε γιατρούς ειδικευμένους, γενικής ιατρικής.

Αφήστε μας να ζήσουμε στα νησιά μας.

Αφήστε τους νόμους. Απαιτώ αποτελέσματα. Στην Τήλο έχω ένα σούπερ θάλαμο τηλειατρικής και σήμερα τον χρησιμοποιώ για νεκροθάλαμο, κατεβάζοντας το Αιρκοντίσιον.

Αρνούμαι να θυσιάσουν οι οικογένειες μας άλλο αίμα.

Και οι βουλευτές μας να γίνουν πιο διεκδικητικοί. Από το 1951 μέχρι το 2011 ξέρετε πόσα νησιά έχουν αδειάσει ; Ξέρετε πόσα κινδυνεύουν; Δεκαέξι. Σε αυτά ζουν υπερήλικες. Δεν πρόκειται εκεί να γεννηθούν παιδιά . Πρέπει να ξυπνήσουμε».

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

00:08:23

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισε η Λακωνία

Στιγμές αγωνίας ζουν κάτοικοι της Λακωνίας τις τελευταίες ώρες,...

«Ελεύθερα Κύθηρα»: Καυστική παρέμβαση για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής

Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» επανέρχεται με σκληρή κριτική, κάνοντας...

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης...

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου

Ακολουθεί ανακοίνωση του Δήμου Κυθήρων:Μετά την Κόκκινη Προειδοποίηση που...

Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών σε Νίκαια και Ε65

Ενισχύεται διαρκώς το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια, με...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img