Τρί, 17 Φεβ 2026
12.4 C
Kythera

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα στον Όλυμπο

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε σήμερα ο ορειβάτης που εντοπίστηκε το μεσημέρι ανήμερα Χριστουγέννων σε χαράδρα βάθους 400 μέτρων στον Όλυμπο, ενώ βρισκόταν με έναν φίλο του στη βάση του Λουκιού του Μύτικα στα 2.700 μέτρα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσέγγισαν τον άνδρα σήμερα με Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, τον εντόπισαν χωρίς αισθήσεις του, τον ανέσυραν στο ελικόπτερο και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Στην επιχείρηση ανάσυρσης του ορειβάτη επιχείρησαν μέλη από τη 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, την 8η ΕΜΑΚ Λάρισας, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Λιτόχωρο και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Υπενθυμίζεται ότι ο ορειβάτης εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τον φίλο του, ο οποίος ωστόσο δεν είχε τη δυνατότητα να τον πλησιάσει, καθώς το σημείο είναι πολύ απόκρημνο.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, για το συμβάν ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της πυροσβεστικής χθες το απόγευμα και άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με τρία οχήματα και συγκεκριμένα οι Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας Διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτόχωρου καθώς και της 2ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

AQUA JEWEL: Ανακοίνωση τροποποίησης δρομολογίων

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το δρομολόγιο...
00:18:21

«Πήγαιναν στον θάνατο με το κεφάλι ψηλά, τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα»

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφικών ντοκουμέντων από την εκτέλεση των...

Όταν ταξιδεύαμε από τα Κύθηρα στη Σμύρνη με ατμόπλοιο

Η πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Οπληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο φέτος,...

Καιρός – Νέο έκτακτο δελτίο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού της ΕΜΥ, σχετικά με...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img