Απεργία 8 Μάρτη: Τα Κύθηρα έστειλαν το δικό τους μήνυμα

«Ήταν γιος μου..., ήταν ο φίλος μου..., ήταν ο σύντροφός μου..., ήταν τα παιδιά μας..., ήταν οι μαθητές μας! STOP στην ανευθυνότητα που μας σκοτώνει!»

Το δικό τους μήνυμα έστειλαν απεργοί, εκπαιδευτικοί, γονείς με τα παιδιά τους και πολίτες των Κυθήρων που βρέθηκαν το πρωί της 8ης Μάρτη 2023 στην Stai Square, στην πρωτεύουσα του νησιού, στα πλαίσια συμβολικής διαμαρτυρίας. Η γενική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για σήμερα είχε κεντρικό μήνυμα: «Οι ζωές μας μετράνε, να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων». Η σημερινή κινητοποίηση σε όλη την Ελλάδα συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όπου γυναίκες διαδηλώνουν μαζικά σε όλο τον κόσμο για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, τα οποία δέχονται πλήγμα σε πολλές χώρες.

Οι παρευρισκόμενοι κρατούσαν πικέτες με μηνύματα όπως: «Δεν θέλουμε να ζούμε από τύχη», «κρατική δολοφονία», «καμία συγκάλυψη», «ήταν έγκλημα», «γιατί», «πάρε με όταν φτάσεις», «φτάνει πια».

Σε μία πικέτα ξεχώρισε το μήνυμα «Ήταν γιος μου…, ήταν ο φίλος μου…, ήταν ο σύντροφός μου…, ήταν τα παιδιά μας…, ήταν οι μαθητές μας! STOP στην ανευθυνότητα που μας σκοτώνει!»

Στην συμβολική διαμαρτυρία παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Κυθήρων Eustratios Charhalakis, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μάνος Τρίφυλλης, καθώς και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Dimitris Kontoleon.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Blues, Rock & Soul βραδιά με τους “Pair of Sneakers” στο Astikon

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία υπόσχεται το συγκρότημα Pair of...

Άλιμος: Ανοιχτή διαβούλευση για το μέλλον του Πνευματικού Κέντρου Κυθηρίων

Σε δημόσια ενημέρωση καλεί τους κατοίκους ο Δήμος Αλίμου...

Ο επιτυχημένος ετήσιος χορός της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς – Αθηνών

Το Σάββατο 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο...

Διακήρυξη Δημοπρασίας για την Εκμίσθωση Παραλιών στα Κύθηρα (2026-2028)

Σύμφωνα με τη νέα διακήρυξη που εξέδωσε η Επιτροπή...

Κρήτη: Δραματική μείωση της παραγωγής ελαιολάδου – Σχεδόν 90% κάτω στο Β. Ηράκλειο

Σοκ προκαλούν οι αριθμοί φέτος για την παραγωγή ελαιολάδου στην Κρήτη,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img