Το δικό τους μήνυμα έστειλαν απεργοί, εκπαιδευτικοί, γονείς με τα παιδιά τους και πολίτες των Κυθήρων που βρέθηκαν το πρωί της 8ης Μάρτη 2023 στην πλατεία Στάη, στην πρωτεύουσα του νησιού, στα πλαίσια συμβολικής διαμαρτυρίας. Η γενική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για σήμερα είχε κεντρικό μήνυμα: «Οι ζωές μας μετράνε, να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων». Η σημερινή κινητοποίηση σε όλη την Ελλάδα συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όπου γυναίκες διαδηλώνουν μαζικά σε όλο τον κόσμο για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, τα οποία δέχονται πλήγμα σε πολλές χώρες.

Οι παρευρισκόμενοι κρατούσαν πικέτες με μηνύματα όπως: «Δεν θέλουμε να ζούμε από τύχη», «κρατική δολοφονία», «καμία συγκάλυψη», «ήταν έγκλημα», «γιατί», «πάρε με όταν φτάσεις», «φτάνει πια».

Σε μία πικέτα ξεχώρισε το μήνυμα «Ήταν γιος μου…, ήταν ο φίλος μου…, ήταν ο σύντροφός μου…, ήταν τα παιδιά μας…, ήταν οι μαθητές μας! STOP στην ανευθυνότητα που μας σκοτώνει!»

Στην συμβολική διαμαρτυρία παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μάνος Τρίφυλλης, καθώς και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Κοντολέων.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen − fourteen =