απεργία

Το μήνυμα αυτό στέλνουν από τα Προπύλαια συνδικαλιστικές οργανώσεις, Φοιτητικοί Σύλλογοι, μαζικοί φορείς με τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Με την απεργία που έχουν προκηρύξει για σήμερα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, υψώνουν για μια ακόμα μέρα τη φωνή τους και καταγγέλλουν τους ενόχους για το εγκληματικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

«Προδιαγεγραμμένο έγκλημα και ένοχοι γνωστοί, ποτάμι να τους πνίξει να γίνει η οργή», διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι στον Σιδηρόδρομο, τα σωματεία στην εταιρεία «Hellenic Train», αλλά και εργαζόμενοι από άλλους τομείς των Μεταφορών, από το αεροδρόμιο, τους ναυτεργάτες, τις αστικές συγκοινωνίες.

Φοιτητικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και πληθώρα συλλογικοτήτων και συνδικάτων βρίσκονται αυτή την ώρα στο κέντρο και δίνουν τον παλμό στην συγκέντρωση.

Σημειώνεται πως σήμερα η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, υγειονομικών, δημοσίων υπαλλήλων κ.α.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στην Αθήνα έχουν συγκεντρωθεί ήδη περίπου 30.000 πολίτες.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς την Βουλή.

Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστήμιου και στην οδό Σταδίου.

Ογκώδης διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη

Με αυτοκόλλητα που αναγράφουν «η οργή μας να γίνει ποτάμι, 57 νεκροί», χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου, όπου στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η απεργιακή συγκέντρωση για το έγκλημα στα Τέμπη.

«Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», γράφει το κεντρικό πανό της συγκέντρωσης των εργατικών σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων ενώ ξεχωρίζουν αυτό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών που γράφει «Τα κέρδη τους, οι ζωές μας», το «Δεν σας χαρίζουμε τα παιδιά μας ορκιζόμαστε ότι θα σας γκρεμίσουμε» του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, αλλά και το σύνθημα «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία» που τονίζει το πανό των Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης.

Πρωτοφανής συγκέντρωση στη Λάρισα

Μεγάλη συγκέντρωση σε όγκο και αριθμό, πρωτοφανής για τα δεδομένα της πολης, με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία της Λάρισας, νέων παιδιών, αλλά και εργαζομένων, πραγματοποιείται στη κεντρική Πλατεία της Λάρισας, στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας, η οποία έχει μετατραπεί σε διαμαρτυρία για την τραγωδία στα Τέμπη.

Με συνθήματα όπως “Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί”, αλλά και “νέα νέα σου κλέβουν την ζωή, σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους και εσύ”, μαθητές κρατούν πανό διεκδικώντας να μην υπάρξει συγκάλυψη ευθυνών για το πολύνεκρο τροχαίο.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 + 5 =